Home > Știați că? > Bucătăriile

Bucătăriile

///
Comments are Off
  • Mirosurile de prăjeli din bucătarie pot fi eliminate dacă lăsăm să fiarbă pe aragaz o oală cu apă în care am pus oţet. De asemenea, putem să ardem coajă de portocală, lămâie sau salvie uscată într-un recipient termorezistent.
  • Pentru a scăpa de mirosul care vine de la scurgerea chiuvetei, ce provine de la grăsimea lipită pe pereții conductelor, putem turna o dată la 10 zile un litru de apă fiartă în care stoarcem zeama de la 3 lămâi.
  • Mirosul de arsură se poate estompa dacă fierbem într-un vas apă cu câteva felii de lămâie.
  • Pentru a îndepărta mirosul neplăcut care vine de la hotă şi hornul acesteia, putem spala hota cu apă şi oțet. După care, punem la fiert apă cu felii de lămâie şi dăm drumul la hotă, astfel ca aburii traşi de ea să înlăture mirosul care vine din interiorul hornului.
  • De mirosul din cuptorul de la aragaz putem scăpa cu ajutorul unei soluții cu care să-l curățăm, folosind un burete abraziv, obținută prin adăugarea de bicarbonat de sodiu în apă. Aceeași soluție o putem folosi și la curățarea frigiderului.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Echinocțiul de primăvară, momentul când ziua devine egală cu noaptea
Echinocțiul de primăvară, momentul când ziua devine egală cu noaptea
9 motive să ne mândrim cu România
9 curiozități despre inimă
9 curiozități despre inimă
Buricul Pământului
Buricul Pământului