Home > Știați că? > Cascada Bigăr

Cascada Bigăr

///
Comments are Off

Cascada Bigăr se află în județul Caraș-Severin, situată la 12 km de localitatea Bozovici. Este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România și face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușița.

  • Este considerată una dintre cele mai frumoase cascade din lume, alături de altele renumite din Statele Unite ale Americii, Australia sau Asia.
  • Site-ul „The World Geographic”, într-un top pe care l-a întocmit, a poziționt-o pe primul loc. Este urmată de cascada Eternal Flame Falls din S.U.A., pe locul trei de Asik-Asik din Filipine, pe locul patru de Horizontal Falls din Australia și pe locul cinci de Blood Falls din Antartica.
  • Frumusețea ei constă în peisajul deosebit din jurul ei și unicitatea dată de căderea de apă de pe o stâncă acoperită de mușchi. Acestea o transformă într-o  adevărată minunăție a naturii, la care mâna omului nu a avut nicio contribuție.
  • Căderea de apă se produce pe izvorul termic izvorât din subteranul unei peșteri din Munții Aninei, de unde și denumirea de Izbucul Bigăr și care se varsă în râul Miniș. După circa 200 m, când apa întâlnește un prag stâncos, se formează o cascadă de tuf calcaros, Cascada Bigăr.

Sursa foto: laplimbare.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
Secrete și sfaturi din bătrâni pentru prepararea și conservarea alimentelor
Secrete și sfaturi din bătrâni, pentru prepararea și conservarea alimentelor
Cel mai bătrân animal de pe planetă este o țestoasă și are 187 de ani
Cel mai bătrân animal de pe planetă are 187 de ani și este o țestoasă
Echinocțiul de primăvară, momentul când ziua devine egală cu noaptea
Echinocțiul de primăvară. Ce semnificație are această zi
9 curiozități despre inimă
9 curiozități despre inimă