Home > Diverse > Ce boli poate transmite câinele și cum te poți îmbolnăvi de la patrupedul tău

Ce boli poate transmite câinele și cum te poți îmbolnăvi de la patrupedul tău

///
Comments are Off
Ce boli poate transmite câinele

Ce boli poate transmite câinele și la ce riscuri te expune patrupedul tău. Află ce boli poți dezvolta de la câinele tău, dacă nu ții cont de anumite reguli de igienă.

Ce boli poate transmite câinele

Câinele, cel mai bun prieten al omului, poate deveni un real dușman al sănătății tale, dacă nu vei ține cont de igiena care se impune, atunci când alegi să ai un patruped în casă.

Câinele, această minunată ființă, poate fi în multe situații dăunător pentru sănătatea ta. Conform site-ului davidwolfe.com, saliva câinelui conține diferite tipuri de bacterii care pot fi periculoase pentru sănătatea omului, de aceea să-ți lași câinele să te lingă pe față sau pe gură nu este tocmai indicat.

Citește și: Ce boli puteți lua de la piscină și cum le puteți evita

Doctorii susțin că animalele sunt contaminate adesea și cu anumiți paraziți, dar acest lucru poate fi mai ușor de controlat de către stăpânii câinilor, care în general îi deparazitează folosind diverse metode, însă în cazul bacteriilor acest lucru este mai greu de făcut.

Iată care sunt cei mai frecvenți paraziți și bacterii pe care îi poate avea un câine.

Paraziții la inimă

Acest tip de parazit este contactat de câine în urma înțepăturii unui țânțar infestat. Aceștia intră în fluxul sangvin, trăiesc și se hrănesc în inima animalului și pot avea o lungime semnificativă.

Paraziții aceștia perturbă fluxul sangvin și pot cauza patrupedului o tuse ușoară, un apetit scăzut, iar rezultatul final ar putea duce la insuficiența cardiacă a animalului. Și oamenii pot avea astfel de paraziți, însă în situații mai rare, susține aceeași sursă.

Ce boli poate transmite câinele – Paraziții intestinali

Alt tip de paraziți prezenți la câine sunt cei intestinali, iar cu aceste tipuri de paraziți poate fi contaminat foarte ușor și omul. Paraziții intestinali la câini sunt de tipul viermilor și al protozoarelor, precum giardia și coccidia. Câinii, de obicei, îi iau pe acești paraziți din solul contaminat, iarbă sau din apă.

Citește și: Respirația urât mirositoare. Care pot fi cauzele acestei probleme

Puii de multe ori primesc paraziți de la mamele lor. Aceasta fiind o problemă mai frecventă la câinii adulți, deoarece sănătatea mamei este esențială pentru prevenirea paraziților la pui. Dacă patrupedul tău prezintă simptome precum malnutriție, scădere în greutate, vărsături, diaree sau anemie, poate fi un semn al prezenței paraziților în organismul animalului.

Bacterii

Gura câinilor este focar de bacterii nesănătoase, deoarece câinii își petrec mult timp, mirosind cu botul pe jos, inclusiv excrementele altor animale, așa că botul lor este plin de bacterii, virusuri și germeni de tot felul, susține Marty Becker, un expert în câini, scrie aceeași sursă.

Un sistem imunitar puternic poate ajuta la prevenirea oricărui tip de boală legată de câini, de bacteriile și paraziții pe care îi poartă. Dar, s-au întâmplat și contaminări ale oamenilor, care au dus la afecțiuni grave și care au necesitat tratamente cu antibiotice.

Citește și: Cum să-ți detoxifici organismul. Metode la îndemâna oricui

Un studiu făcut în anul 2015, a constatat că transferurile orale, de bacterii de la câini la proprietarii lor, pot provoca gingivită și parodontoză, care duc la pierderea dinților, susține același autor. În urma studiului, un total de 16% dintre proprietarii studiați au avut acest tip de bacterii, pe care le-au contactat de la câinii lor de companie.

Ce boli poate transmite câinele – Infecția cu viermi inelați

Și această infecție este, de asemenea, destul de frecvent întâlnită în cazul proprietarilor de câini. Acest tip de paraziți pot fi luați ușor, dacă saliva câinelui intră accidental în contact cu a ta, mai exact dacă lăsați câinele să vă lingă pe față și gură.

Pastuerella multocida

Una dintre cele mai comune forme de bacterii găsite la animalele de companie din întreaga lume este pastuerella. Această bacterie poate fi luată prin contact gura-la-gură, printr-o zgârietură sau o tăietură.

Această bacterie poate provoca o listă de simptome cum ar fi, umflături, roșeață, evacuarea puroiului și multe altele.

Citește și: Unghii exfoliate, cauze și tratamente

Pastuerella este foarte periculoasă pentru copiii infectați, aceștia dezvoltând ganglioni limfatici, febră și multe altele. Poate apărea o infecție a articulațiilor, a oaselor sau a tendoanelor, împreună cu infecțiile pneumonice și oculare. Această infecție este în mod obișnuit tratată cu antibiotice, uneori necesită incizarea ganglionilor, iar în cazut în care infecția nu este tratată la timp, se poate ajunge la septicemie și chiar deces.

Ce boli poate transmite câinele – Stafilococul auriu

Acesta este adesea cauzat de bacterii aflate în gura câinelui. În majoritatea cazurilor s-au înregistrat infecții la nivelul pielii, ochilor, nasului și gâtului. Acest stafilococ este destul de dificil de tratat.

Citește și: Cum să-ți detoxifici organismul. Metode la îndemâna oricui

Bacteriile care cauzează stafilococul auriu sunt localizate în jurul nasului și al anusului la câine. Acest tip de bacterii este rezistent la multe tipuri de antibiotice. Tratamentele antiparazitare și antivirale naturale pot ajuta la distrugerea acestuia.

Bacteria Capnocytophaga Canimorsus

Această bacterie este prezentă în gura tuturor câinilor și, de obicei, nu este periculoasă, însă au fost numeroase cazuri în care această infecție a cauzat chiar și amputarea parțială a piciorului proprietarului, după ce câinele îi linsese rana deschisă. De aceea, se recomandă deparazitarea și luarea tuturor măsurilor de igienă, atunci când alegeți să aveți un patruped în casă.

 

 Sursa: davidwolfe.com

 

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie