Home > Diverse > Ce spune limbajul trupului. Strânsul mâinii dă indicii despre personalitatea interlocutorului

Ce spune limbajul trupului. Strânsul mâinii dă indicii despre personalitatea interlocutorului

///
Comments are Off
Limbajul trupului dă indicii despre interlocutor

Limbajul trupului transmite o serie de informații despre interlocutor. Strânsul mâinii dă indicii despre personalitatea celui cu care interacționați, trebuie doar să fiți atenți la câțiva indicatori.

Limbajul trupului, indicii despre interlocutor

Felul în care o persoană îți strânge mâna în semn de salut, poate da indicii cu privire la personalitatea acestuia. Dar și despre felul în care o persoană este dominantă sau dominată de către interlocutor.

Citește și: Limbajul trupului nu minte. Semne că îi ești indiferent

Încă de la strânsul mâinii unei persoane vă puteți da seama dacă aceasta va domina discuția sau dumneavoastră o veți face, trebuie doar să fiți atenți la strângerea de mână pe care o are această persoană.

Mâna moartă

Această strângere de mână apare atunci când cineva oferă o strângere de mână complet relaxată, practic nu exercită nicio presiune. Aceste persoane sunt cele care nu intră în contact cu interlocutorul, din mai multe puncte de vedere.

Practic au aceeași atitudine precum mâna pe care o oferă în semn de salut. Acesta este total dezinteresat față de cel căruia îi strânge mâna și nu este atent la persoana care se află în fața sa. Această strângere de mână se întâlnește la persoanele pline de ele sau cele care trebuie să dea mâna cu mai multe persoane consecutiv.

Citește și: Strategii în comunicare. Află cum poți mustra sau critica pe cineva fără să-l superi

Salutul doar cu degetele, aproape atingând mâna interlocutorului, arată despre acea persoană că nu are încredere în interlocutor și că vrea să evite contactul cu acesta.

Limbajul trupului – Mâna fermă

Strângerea de mână fermă denotă siguranța persoanei. Specialiștii în limbajul nonverbal susțin că persoanele extravertite au tendința de a strânge ferm mâna. De asemenea, aceștia susțin că și femeile deschise la experiențe noi oferă strângeri de mână ferme. În cazul bărbaților cu atitudine deschisă la noutate nu este valabilă această regulă. Aceștia pot folosi atât o strângere de mână moartă, cât și pe cea fermă.

Citește și: Poziția în care stai, când ești așezat, dă indicii despre personalitatea ta

Lipitoarea

Unele persoane rețin mâna interlocutorului în momentul strângerii, practic se lipesc de aceștia întocmai ca o lipitoare, de unde și denumirea acestui tip de strângere. În cazul acestui comportament pot exista mai multe motive. Dar, în general, toate se referă la control. În felul acesta cel care reține mâna interlocutorului poate să stabilească cursul discuției. Se dorește a fi ascultat cu atenție sau dorește să-și arate interesul și, de ce nu, curtoazia față de interlocutor.

Mâna umedă

În general acest lucru denotă o persoană emotivă, anxioasă sau arată nervozitatea de care dă dovadă persoana respectivă. Asta dacă nu suferă de anumite probleme genetice care provoacă transpirația palmei, dar a cărei probabilitate este mai mică decât cauzele inițiale.

Citește și: Strategii în comunicare. Află cum poți mustra sau critica pe cineva fără să-l superi

Așadar, când strângeți mâna unei persoane, iar aceasta are mâna umedă, fiți siguri că o veți domina în conversație, deoarece acea persoană este una emotivă și ușor de manipulat. De asemenea, în funcție de tipul conversației, trebuie să o tratați cu mai multă amabilitate, dacă nu doriți să devină introvertită, riscând astfel o colaborare ineficientă.

Reîntărirea

Atunci când oamenii își manifestă entuziasmul și apucă mâna celuilalt cu ambele mâini sau în unele cazuri își așează mâna stângă pe brațul sau umărul interlocutorului,  înseamnă că încearcă să preia controlul, mărind cantitatea de contact fizic.

Salutul invaziv

În cazul acestui salut, palmele celor două persoane se întâlnesc pe la jumătatea distanței dintre cei doi. În general în acest caz interlocutorii realizează o cutumă, cea a salutului în cazul întâlnirii întâmplătoare dintre doi cunoscuți, fără vreo implicare sau scop din partea celor doi.

Salutul dominant

Un alt mod este acela prin care unul dintre cei doi, care își strâng mâna, își rotește antebrațul pentru a-și aduce mâna deasupra mâinii celuilalt. În acest caz, persoana aceasta este în avantaj față de cel a cărui mână se află dedesubt. Chiar dacă această persoană o face în mod inconștient, ea se va simți dominantă față de interlocutor. Iar cel a cărui mână se află dedesubt este o persoană supusă cu o voință slabă și ușor de manipulat.

Citește și: Reguli pentru a fi convingător și a obține ce dorești. Cum să te folosești de limbajul nonverbal

De asemenea, strânsul mâinii puternic, dar realizat foarte scurt, din partea cuiva, arată că aveți de a face cu o persoană puternică. Însă, care ascunde ceva sau căreia îi place să păstreze discreția în ceea ce o privește.

Astfel, este bine de știut că strânsul mâinii dă indicii despre personalitatea interlocutorului, dar și despre starea de spirit a acestuia la momentul interacțiunii cu dumneavostră.

 

sursa: Limbajul corpului/ Isabelle Duvernois

Facebook Comments
You may also like
Limbajul picioarelor
Limbajul picioarelor dezvăluie caracterul unei femei
Reguli pentru a fii convingător și a obține ce dorești
Reguli pentru a fi convingător și a obține ce dorești. Cum să te folosești de limbajul nonverbal
Ghicit în palmă
Ghicit în palmă. Cum poți cunoaște un om după forma palmei. Ce spune chiromanția
ce tip de personalitate ai
Află ce tip de personalitate ai. Ce vezi pentru prima dată în imagine