Home > Diverse > Ceapa, beneficii nebănuite. Motive care te vor face să o consumi mai des

Ceapa, beneficii nebănuite. Motive care te vor face să o consumi mai des

///
Comments are Off
ceapa beneficii

Ceapa, beneficii despre care nu știai. Motive care te vor face să consumi ceapă mult mai des decât o făceai până acum.

Ceapa, beneficii nebănuite

Ceapa este un superaliment care are proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene. Această legumă, atât de populară, conține antioxidanți puternici care ajută la protejarea organismului de inflamații, boli și chiar tulburări neurodegenerative.

citește și: Mirodenii și plante aromatice ideale pentru imunitate

Datorită proprietăților ei, ceapa are capacitatea de a lupta împotriva cancerului, de a proteja inima, de a apăra organismul de infecțiile respiratorii și multe altele.

Ajută în lupta împotriva cancerului

Ceapa este cunoscută ca un aliment care luptă împotriva cancerului, datorită antioxidanților puternici pe care îi conține. Beneficiile pentru sănătate includ capacitatea de a preveni deteriorarea celulelor. Compușii de sulf pe care îi conține ajută la prevenirea dezvoltării tumorilor și a cancerului. Cercetările au arătat o legătură între frecvența consumului de ceapă și un risc redus de apariție a mai multor tipuri de cancer.

citește și: Morcovii au numeroase beneficii. 7 motive pentru care să-i consumi

Ceapa, beneficii- Protejează inima

Consumul de ceapă ajută la protecția cardiovasculară. Antioxidanții pe care îi conține ajută la reducerea riscului de cheaguri de sânge și la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui și reduce stresul oxidativ, prevenind daunele cauzate de radicalii liberi.

Ajută la menținerea oaselor puternice

Consumul de ceapă protejează oasele de fracturi, prin creșterea densității minerale osoase. Studiile au arătat o legătură între frecvența consumului de ceapă și creșterea densității osoase la femei. Ceapa conține substanțe care ajută la construcția osoasă și implicit în tratarea osteoporozei.

citește și: Piersicile și beneficiile lor uimitoare pentru sănătate

Ajută la prevenirea diabetului zaharat

Cercetările au arătat că printre beneficiile cepei pentru sănătate se numără și capacitatea de a ajuta la combaterea diabetului zaharat. Ceapa conține crom, care controlează nivelurile de glucoză din sânge.

Ceapa, beneficii- Reduce riscul de artrită și astm

Consumul de ceapă reduce riscul de artrită. Conține quercitină, un compus care acționează pentru a inhiba inflamația și pentru a preveni durerile articulare. De asemenea, are un puternic efect antiinflamator și capacitatea de a reduce riscul de astm.

citește și: Scorțișoara, beneficii. Este un remediu la îndemâna oricui

Apără organismul de infecțiile respiratorii

Datorită fitonutrienților pe care îi conține, ceapa are capacitatea de a apăra organismul de infecțiile respiratorii. Fitonutrienții din ceapă ajută la întărirea sistemului imunitar, luptă împotriva inflamației și accelerează vindecarea.

citește și: Bananele, sursă bogată de minerale. Ce se întâmplă în corpul tău, atunci când mănânci două banane pe zi

Consumul regulat de ceapă poate ajuta la creșterea capacității organismului de a lupta împotriva răcelilor și a altor boli respiratorii. Proprietățile antiinflamatorii ale cepei ajută la reducerea mucusului din căile respiratorii, îmbunătățește respirația și grăbește vindecarea.

Poate ajuta la îmbunătățirea fertilității la bărbați

Conform studiilor, un alt beneficiu al cepei, pentru sănătate este capacitatea de a îmbunătăți fertilitatea la bărbați. Antioxidanții pe care îi conține ajută la protejarea organismului de boli.

citește și: Cum să-ți detoxifici organismul. Metode la îndemâna oricui

Potrivit cercetărilor de la Universitatea Azad din Iran, s-a demonstrat că ceapa are capacitatea de a ajuta la creșterea nivelului de testosteron, precum și concentrația și mobilitatea spermatozoizilor.

 

sursa: davidwolfe.com

sursa foto: pixabay.com

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie