Home > Diverse > Cele mai eficiente metode pentru a scăpa de herpes

Cele mai eficiente metode pentru a scăpa de herpes

///
Comments are Off
herpesul tratament

Herpesul este o afecțiune foarte neplăcută, în primul rând din punct de vedere estetic, dar acesta poate fi și dureros. Afecțiunea denumită herpes este provocată de către virusul herpetic, care în majoritatea cazurilor a fost contactat în perioada copilăriei. Odată instalat, acest virus erupe sub forma unor bășici. Virusul este localizat în celulele nervoase și este activat atunci când imunitatea este scăzută.

Există o serie de pași pentru a-i face față și a diminua durerea și senzația neplăcută pe care o dă.

Herpes, tratamente

Iată ce recomandă specialiștii.

Folosiți o cremă antivirală pe bază de aciclovir

Acestă substanță este cea mai eficientă împotriva herpesului. Aciclovirul va avea efect în primele 24 de ore de la apariție.

citește și: Mirodenii și plante aromatice ideale pentru imunitate

Schimbați periuța de dinți

Periuța de dinți poate găzdui virusul herpetic câteva zile, reinfectându-vă după ce herpesul s-a vindecat. Doctorii recomandă să schimbați periuța de dinți de îndată ce simțiți că sunteți pe cale de a face un herpes. Periuța nu trebuie ținută într-un mediu umed, deoarece umezeala contribuie la prelungirea vieții virusului herpetic. Aveți grijă și la pasta de dinți, dacă ați atins cu ea periuța, există posibilitatea să se fi contaminat.

citește și: Plante pentru imunitate. Trebuie consumate la începutul primăverii

Folosiți creme pe bază de zinc

Cercetările arată că zincul, aplicat la prima senzație de furnicătură, ajută reducerea timpului de vindecare. De asemenea, puteți consuma vitamina C cu zinc, pentru a grăbi vindecarea.

Aplicați gheață

La primle furnicături este bine să aplicați gheață. Nu va funcționa în toate cazurile, dar puteți încerca și această metodă.

Evitați să vă expuneți la soare sau vânt

Atunci când aveți herpes, evitați să vă expuneți la soare sau vânt, deoarece se va amplifica senzația neplăcută și erupția.

citește și: 10 motive pentru care trebuie să consumi curcuma

Evitați stresul

Studiile au arătat că stresul poate declanșa recidive ale infecției cu virusul Herpes Simplex. Pentru evitarea stresului, care poate fi un factor ce activează herpesul, specialiștii recomandă menținerea unor relații sociale cordiale, care să constituie un sprijin moral sau recurgeți la exerciții de relaxare, precum cele de yoga.

Evitați alimentele bogate în arginină

Trebuie să renunțați la alimentele boate în arginină, printre care se numără și ciocolata, băuturile tip cola, cerealele, arahidele gelatine, castanele și berea.

 

 

sursa: buzznoble.com

sursa foto: pixabay.com

 

Facebook Comments
You may also like
Lentilele de contact, mituri demontate despre purtarea lor
Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare
Ce este dependența de alcool, ce efecte are pe termen lung și care este soluția pentru stoparea acestei adicții îngrijorătoare pentru societate
Ce este dependența de alcool, ce efecte are pe termen lung și care este soluția pentru stoparea acestei adicții îngrijorătoare pentru societate
Semnale ale corpului, care anunță un posibil AVC. Simptomele care prevestesc producerea unui atac vascular cerebral
Semnale ale corpului, care anunță un posibil AVC. Simptomele care prevestesc producerea unui atac vascular cerebral
Bicarbonatul de sodiu, beneficii pentru sănătate. Ce se întâmplă dacă îl combini cu lămâia
Bicarbonatul de sodiu, beneficii pentru sănătate. Ce se întâmplă dacă îl combini cu lămâia