Home > Diverse > Cele mai eficiente metode pentru a scăpa de herpes

Cele mai eficiente metode pentru a scăpa de herpes

///
Comments are Off
herpes

Herpesul este o afecțiune foarte neplăcută, în primul rând din punct de vedere estetic, dar acesta poate fi și dureros. Afecțiunea denumită herpes este provocat de către virusul herpetic, care în majoritatea cazurilor a fost contactat în perioada copilăriei. Odată instalat, acest virus erupe sub forma unor bășici. Virusul este localizat în celulele nervoase și este activat atunci când imunitatea este scăzută.

Există o serie de pași pentru a-i face față și a diminua durerea și senzația neplăcută pe care o dă.

Iată ce recomandă specialiștii.

Folosiți o cremă antivirală pe bază de aciclovir

Acestă substanță este cea mai eficientă împotriva herpesului. Aciclovirul va avea efect în primele 24 de ore de la apariție.

Schimbați periuța de dinți

Periuța de dinți poate găzdui virusul herpetic câteva zile, reinfectându-vă după ce herpesul s-a vindecat. Doctorii recomandă să schimbați periuța de dinți de îndată ce simțiți că sunteți pe cale de a face un herpes. Periuța nu trebuie ținută într-un mediu umed, deoarece umezeala contribuie la prelungirea vieții virusului herpetic. Aveți grijă și la pasta de dinți, dacă ați atins cu ea periuța, există posibilitatea să se fi contaminat.

Folosiți creme pe bază de zinc

Cercetările arată că zincul, aplicat la prima senzație de furnicătură, ajută reducerea timpului de vindecare. De asemenea, puteți consuma vitamina C cu zinc, pentru a grăbi vindecarea.

Aplicați gheață

La primle furnicături este bine să aplicați gheață. Nu va funcționa în toate cazurile, dar puteți încerca și această metodă.

Evitați să vă expuneți la soare sau vânt

Atunci când aveți herpes, evitați să vă expuneți la soare sau vânt, deoarece se va amplifica senzația neplăcută și erupția.

Evitați stresul

Studiile au arătat că stresul poate declanșa recidive ale infecției cu virusul Herpes Simplex. Pentru evitarea stresului, care poate fi un factor ce activează herpesul, specialiștii recomandă menținerea unor relații sociale cordiale, care să constituie un sprijin moral sau recurgeți la exerciții de relaxare, precum cele de yoga.

Evitați alimentele bogate în arginină

Trebuie să renunțați la alimentele boate în arginină, printre care se numără și ciocolata, băuturile tip cola, cerealele, arahidele gelatine, castanele și berea.

 

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Îmbătrânirea pielii poate fi întârziată. Nu mai consuma aceste alimente pentru avea un ten impecabil
Îmbătrânirea pielii poate fi întârziată. Nu mai consuma aceste alimente pentru avea un ten impecabil
Durerea articulară poate fi ameliorată prin câteva metode naturale
Durerea articulară poate fi ameliorată prin câteva metode naturale
Cum să eviți riscul apariției varicelor
Cum să eviți riscul apariției varicelor
Sarea și nămolul din Marea Moartă, miraculoase pentru sănătate (P)