Home > Diverse > Plante pentru imunitate. Ideale pentru un organism rezistent

Plante pentru imunitate. Ideale pentru un organism rezistent

///
Comments are Off
plante pentru imunitate

Aceste plante pentru imunitate te vor ajuta să ai un organism mult mai rezistent în fața diverselor afecțiuni. Iată ce este recomandat să consumi, în special, când organismul este slăbit..

Ce plante pentru imunitate să folosești 

Cu toții știm că o dietă bogată în vitamine ne va crește imunitatea, care nu este altceva decât capacitatea organismului de a lupta împotriva virusurilor, bacteriilor și a altor agenți patogeni din mediul exterior, responsabili de apariția bolilor.

Persoanele cu o imunitate scăzută sunt mult mai vulnerabile și se pot îmbolnăvi mai ușor, iar durata de recuperare, după o afecțiune, crește. De aceea, este bine să știm că există o serie de alimente pentru imunitate, care pot crește capacitatea proprie de apărare a organismului. Mai mult, acestea sunt la îndemâna oricui, trebuie doar să le introduci în dieta ta.

Usturoiul

Usturoiul este un excelent susținător al sistemului imunitar. El are proprietăți antiseptice și antifungice. Previne infecțiile virale care apar la începutul primăverii. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru combaterea răcelii, gripei și a altor probleme respiratorii.

Dacă nu ai probleme la stomac, precum ulcerul sau gastrita hiperacidă, înghite un cățel de usturoi mic înainte de prima masă a zilei. Poți recurge la consumul de usturoi cât mai des posibil. Sun formă de mujdei îl poți consuma cu diverse alimente, de la pește la cartofi, mămăligă, pastramă sau orice alt preparat. Organismul îți va mulțumi pentru asta.

usturoi

Sunătoarea

Sunătoarea are și proprietăți antivirale, antimicrobiene și antiinflamatoare, fiind potrivită ca adjuvant pentru tratarea infecțiilor de natură microbiană sau virală, precum herpesul sau zona zoster.
Uleiul din flori de sunătoare, aplicat local, este foarte eficient în tratarea vânătăilor, arsurilor și rănilor de tot felul. De asemenea, alină durerea și grăbește regenerarea și vindecarea țesuturilor.

Se spune despre florile de sunătoare că ne înseninează zilele. Pentru a avea o zi senină și liniștită, încercați următorul ceai, folosind aceste flori din care veți obține un ceai eficient pentru a avea o stare de bunădispoziție.

Iar asta pentru că are capacitatea de a trata în mod eficient simptomele depresiei ușoare. Sunătoarea poate fi folosită și pentru a trata anxietatea și iritabilitatea sau a regla tensiunea.

sunătoarea

Plante pentru imunitate – Urzica

Frunzele de urzică conțin antihistaminice naturale și au numeroase proprietăți antiinflamatorii. Ca urmare, această plantă este foarte eficientă în tratarea tuturor simptomelor asociate cu alergiile sezoniere – nas înfundat sau cu secreții, mâncărimi, lăcrimare și strănut.

Frunzele de urzică sunt, de asemenea, bogate în vitamine și minerale esențiale și îți pot da energia de care ai nevoie. Totodată, urzicile proaspete de primăvară sunt foarte bogate în vitamine și fier.

Astfel că, nu ezita să prepari o mâncare de urzici, pentru că acestea au și efect tonic pentru organism.

Urzica este bogată în minerale, vitamine și în special în fier și calciu. Este recomandată de fitoterapeuți în cazul anemicilor și este excelentă pentru durerile de oase și încheieturi. Ei spun că urzica este un tonic excelent pentru organism, datorită multiplelor beneficii pe care le aduce acestuia.

Are efecte pozitive asupra ficatului, astfel, fitoterapeuții o recomandă în cazul problemelor la ficat, fiind un tonic excelent pentru acesta, dar și pentru aparatul reproducător. Specialiștii recomandă și semințele de urzici, în cazul problemelor la prostată.

urzica, planta pentru imunitate

Plante pentru imunitate – Păpădia

Păpădia este bogată în vitaminele A, B, C și D și, de asemenea, conține fier, potasiu, calciu și numeroase minerale. Frunzele păpădiei pot fi cultivate pe întregul sezon, chiar dacă planta nu a înflorit, dar de preferat este ca acestea să fie cât mai tinere, fiind astfel mai fragede și mai puțin amărui.

Are atât scop medicinal, cât și alimentar, iar rădăcina acesteia este un tonic extrem de eficient al ficatului și ajută la purificarea sângelui, având efecte stimulatoare și decongestionante. De asemenea, acest remediu naturist stimulează producția de fiere care ajută la metabolizarea colesterolului și a grăsimii.

În plus, îmbunătățește digestia. Mai poate da rezultate bune în retenţia de lichide şi în celulită. Păpădia este contraindicată celor care suferă de microcalculi ai colecistului sau de ulcer peptic, deoarece stimulează secreţiile gastrice.

Substanța lăptoasă numită latex, pe care o conține tulpina, ajută la tratarea negilor. Aplicați direct pe neg de mai multe ori pe zi timp de aproximativ trei săptămâni, iar negii vor dispărea. Nu folosiți acest remediu dacă apare vreo iritație la contactul pielii cu latexul lăptos din păpădie, înseamnă că sunteți alergic, conform fitoterapeutului Rosemary Gladstar.

păpădia, remediu naturist

Ghimbirul

Rizomul de ghimbir conține gingerol, o substanță care calmează durerile în gât. În plus, ajută la ameliorarea artritei sau a oricărei dureri articulare. Este un bun vasodilatator, dar și analgezic.

Este recomandat și în tratamentul migrenelor și a stărilor de vomă și este o plantă ideală pentru cei care suferă de rău de mașină. Ghimbirul, de asemenea, reduce nivelul colesterolului din sânge.

Romanii considerau ghimbirul un bun afrodiziac, iar poveștile și mențiunile despre această proprietate se regăsesc și în „O mie și una de nopți”. S-a demonstrat că este eficient în tratarea afecțiunilor circulatorii, deoarece stimulează fluxul sanguin. Se spune că are proprietatea de a arde și a reduce stratul adipos de pe abdomen.

De asemenea, consumul regulat de ceai de ghimbir estompează ridurile fine din jurul ochilor. Consumați-l, așadar, pentru că se încadrează între acele plante pentru imunitate, recomandate să se consume cât mai des și cu precădere primăvara.

 

sursa foto: pixabay.com

sursa: Rosemary Gladstar, „Medicinal herbs”

 

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie