Home > Diverse > Păpădia, un excelent remediu naturist

Păpădia, un excelent remediu naturist

///
Comments are Off

Păpădia este un excelent remediu naturist. Atât florile, frunzele, cât și rădăcina de păpădie au foarte multe beneficii pentru sănătate. Iată despre ce este vorba și de ce o recomandă fitoterapeuții.

 

Păpădia beneficii

Este cunoscută sub denumirea sa științifică Taraxacum officinale și, deși o credeai doar o buruiană această plantă are beneficii nebănuite pentru sănătate.

Această plantă atât de răspândită primăvara este floarea care colorează în galben-auriu câmpuri întregi. Este întâlnită peste tot, în parcuri, pe marginea drumurilor și în orice loc unde este verdeață, găsiți și păpădie, deoarece are capacitatea de a rezista în orice condiții.

Pe cât de apreciată este în anumite părți ale globului, pe atât de detestată este în altele, încercându-se distrugerea ei prin diverse erbicide.

Citește și: Mirodenii și plante aromatice ideale pentru imunitate

Cei care apreciază păpădia îi recunosc, bineînțeles, calitățile de plantă medicinală și remediu naturist. Este bogată în vitaminele A, B, C și D și, de asemenea, conține fier, potasiu, calciu și numeroase minerale.

 

Frunzele păpădiei pot fi cultivate pe întregul sezon, chiar dacă planta nu a înflorit, dar de preferat este ca acestea să fie cât mai tinere, fiind astfel mai fragede și mai puțin amărui.

Are atât scop medicinal, cât și alimentar, iar rădăcina acesteia este un tonic extrem de eficient al ficatului și ajută la purificarea sângelui, având efecte stimulatoare și decongestionante. De asemenea, acest remediu naturist stimulează producția de fiere care ajută la metabolizarea colesterolului și a grăsimii.

Rădăcina de păpadie, remeniu naturist

Rădăcina de păpădie poate fi consumată sub formă de murături și are un gust surprinzător de bun, cât și tocată, adăugată la supe sau ciorbe alături de alte legume. Frunzele au gust ușor amărui, dar cu cât sunt mai fragede se va simți mai puțin.

În bucătăria mediteraneeană frunzele de păpădie sunt frecvent întâlnite atât adăugate în salatele de crudități, cât și înăbușite, alături de alte verdețuri, stropite toate cu ulei de măsline, condimente și puțin suc de lămâie. Sub această formă pot constitui o garnitură delicioasă. Pot fi înăbușite, iar apoi marinate într-un sos cu miere și lăsat să stea peste noapte, după aceea le veți consuma cu plăcere.

Puteți să le amestecați cu urzici și alte verdețuri pe care le consumați și să le pregătiți după rețeta dumneavoastră. Vor adăuga mâncării un plus de vitamine și minerale de care organismul are nevoie, în special la început de primăvară. Profitați, așadar, în această perioadă de existența păpădiilor și de frăgezimea lor.

Are efect diuretic

Au efect asupra digestiei și sunt un bun diuretic în cazul retenției de apă sau al afecțiunilor la rinichi și vezică urinară. Sub formă de ceai, este recomandată în amestec cu alte plante pentru a elimina gustul ușor amărui al acestor frunze.

 

Florile sunt folosite pentru prepararea dulcețurilor, din ele se poate prepara chiar și un vin delicios. Sunt folosite și pentru prepararea mierii artificiale, dar nu e recomandat acest tip de miere, întrucât conține o mare cantitate de zahăr ars.

Substanța lăptoasă numită latex, pe care o conține tulpina, ajută la tratarea negilor. Aplicați direct pe neg de mai multe ori pe zi timp de aproximativ trei săptămâni, iar negii vor dispărea. Nu folosiți acest remediu, însă, dacă apare vreo iritație la contactul pielii cu latexul lăptos din păpădie, înseamnă că sunteți alergic.

Citește și: S-a descoperit rădăcina care ucide 98% dintre celulele canceroase în doar 48 ore

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie