Celulele canceroase pot fi combătute cu ajutorul unei plante considerată de multă lume a fi o buruiană.
Celulele canceroase, combătute cu ajutorul unei rădăcini?
Păpădia a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională, pentru numeroasele sale beneficii aduse sănătății. Site-ul wisdomawakened.com scrie că, recent, cercetătorii au descoperit că păpădia are proprietăți deosebite. Conform acestora, rădăcina de păpădie ar avea proprietatea de a distruge celulele canceroase.
Citește și: Efectele nocive ale telefonului mobil
Rădăcina de păpădie întărește sistemul imunitar și ajută la vindecarea prostatei. Iar pentru unele tipuri de cancer este mai eficientă decât chimioterapia, susține sursa precizată.
Conform Dr. Carolyn Hamm, de la Windsor Regional Centre din Ontario, extractul din rădăcină de păpădie a fost singurul remediu care a dat rezultate în cazul leucemiei mielomonocitară cronică, scrie aceași sursă. Această formă de cancer afectează în special vârstnicii.
John Di Carlo, un pacient în vârstă de 72 de ani, bolnav de cancer, a fost trimis acasă din spital fără să i se mai dea vreo șansă la viață. După toate eforturile doctorilor de a-l trata de leucemie. El a povestit pentru CBC News, că a fost sfătuit să recurgă la un remediu natural, adică să bea ceai din rădăcină de păpădie.
Citește și: Beneficiile postului. De ce este bine să postim
După patru luni de când a început să consume frecvent acest ceai, cancerul a intrat în remisie. Doctorii au fost de părere că acest fapt se datorează ceaiului din rădăcină de păpădie pe care pacientul l-a consumat.
Extractul din rădăcină de păpădie, efecte benefice pentru sănătate
Studiile recente au arătat că extractul din rădăcină de păpădie are efecte rapide asupra celulelor canceroase, la fel cum s-a demonstrat în cazul pacientului Di Carlo. Într-un interval de 48 ore de la primul consum al acestui extract, celulele canceroase încep să se dezintegreze. Organismul reproducând celule noi, conform aceleeași surse.
Citește și: 10 motive pentru care este bine să consumi ceai verde chinezesc
Studii suplimentare au demonstrat că rădăcina de păpădie are, de asemenea, efecte și împotriva celorlalte tipuri de cancer precum cel de sân, colon, prostată, ficat sau cancer pulmonar. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar și distruge celulele canceroase.
Dr Hamm avertizează, totuși, că acest remediu natural făcut din rădăcina de păpădie poate avea efecte negative în cazul în care pacientul este sub tratament chimioterapeutic, scrie wisdomawakened.com. De aceea, recomandă ca pacientul să se consulte mereu cu doctorul și să-i aducă la cunoștință acestuia în cazul în care consumă anumite tipuri de suplimente, inclusiv alimentele pe care le consumă regulat.
Ceaiul din rădăcină de păpădie este indicat inclusiv celor care nu suferă de cancer, pentru întărirea sistemului imunitar și o sănătate bună. De exemplu, rădăcina și tulpina de păpădie sunt recomandate și în cazul diabeticilor. Aceasta stimulează pancreasul să producă insulină, care la rândul său stabilizează nivelul zahărului din sânge.
Dacă suferiți de probleme digestive sau doriți să faceți o detoxifiere, ceaiul de păpădie este un foarte bun detoxifiant pentru organism. Ficatul ajută sistemul digestiv prin producerea de bilă și filtrează sângele de substanțele chimice și alte impurități. Conform Dr. Axe, vitaminele și mineralele ce se găsesc în păpădie ajută la curățarea ficatului, menținându-l sănătos. Lucru ce ajută implicit la sănătatea întregului organism.
Păpădia, antioxidant puternic
Păpădia este bogată în antioxidanți și vitamina C, care sunt esențiale, deoarece ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, cum ar fi bacteriile care cauzează infecții ale tractului urinar. Astfel, dacă suferiți frecvent de infecții urinare, ceaiul de păpădie este ideal pentru a trata și a împiedica recidiva.
Citește și: Mirodenii și plante aromatice ideale pentru imunitate
Dacă alegeți să consumați frunzele verzi ale păpădiei, le puteți amesteca în salate, alături de alte legume, pentru a nu simți gustul amărui. Aceasta este foarte bună pentru sănătatea intestinală, fiind bogată în fibre. S-a demonstrat că dietele bogate în fibre sunt recomandate pentru reducerea riscului de obezitate, în cazul bolilor de inimă și a colonului iritabil.
Păpădia verde este, de asemenea, bogată în vitamina A. Doar o ceașcă de păpădii verzi, pe zi, conțin 100% din doza zilnică de vitamina A recomandată. Vitamina A se știe că este esențială pentru menținerea vederii sănătoase și pentru îmbătrânirea prematură a pielii.
Citește și: Ceapa, beneficii nebănuite. Motive care te vor face să o consumi mai des
Dacă nu suportați gustul amar al acesteia, o puteți amesteca cu fructul sau legumele preferate, astfel atenuându-se gustul amărui.
Sursa: wisdomawakened.com,
sursa: Rosemary Gladstar. Plante medicinale-Ghid esential