Home > Diverse > 10 motive pentru care este bine să consumi ceai verde chinezesc

10 motive pentru care este bine să consumi ceai verde chinezesc

///
Comments are Off
ceai verde chinezesc

Consumul de ceai verde chinezesc aduce numeroase beneficii sănătății și este un adevărat elixir pentru oricine îl consumă în mod frecvent. Conferă protecție organismului, atât internă, cât și externă și luptă cu kilogramele în plus.

Dar, pe lângă aceste beneficii, consumul ceaiului verde chinezesc mai are și altele, fiind considerat de către popoarele asiatice un adevărat panaceu universal. La nivel mondial este considerată ca fiind cea mai sănătoasă băutură.

De asemenea, se află pe locul al doilea în lume în topul preferințelor băuturilor, după cafea. Specialiștii, însă, subliniază faptul că ceaiul verde chinezesc este net superior celorlalte tipuri.

Așadar, alegeți-l cu grijă atunci când doriți să consumați acest tip de băutură cu efecte benefice pentru sănătate. Ceaiurile de acest tip, care sunt de calitate inferioară, pot conține cantități excesive de fluor, ceea ce nu este recomandat sănătății.

Beneficiile pe care le are consumul de ceai verde chinezesc

 1. Conține compuși bioactivi sănătoși și este mai mult decât o simplă băutură cu rol de hidratare. Ceaiul verde chinezesc este bogat în polifenoli, care sunt compuși naturali, extrem de benefici pentru sănătate. Au rol de reducere a inflamației și, de asemenea, ajută în combaterea cancerului și al unor boli de piele precum psoriazisul sau dermatita.
 2. Are în compoziție catechine, care sunt antioxidanți naturali care ajută la prevenirea deteriorării celulelor și oferă și alte beneficii organismului. Acești antioxidanți pot reduce formarea de radicali liberi în organism, protejând celulele de deteriorare. Radicalii liberi contribuie la îmbătrânirea mai rapidă a celulelor, dar și la apariția mai multor tipuri de boli printre care și cancerul.
 3. Conține, de asemenea, cantități de minerale necesare unui organism sănătos și la menținerea sănătații dentare. Catechinele care să găsesc în ceai inhibă dezvoltarea bacteriei Streptococcus mutans și scade riscul de apariție a cariilor și poate reduce respiratia urât mirositoare.
 4. Este un excelent tonic, mai ales în combinație cu menta și busuiocul. Astfel că, o ceașcă de ceai, din aceste trei plante combinate, îți va da energie pentru întreaga zi.
 5. A fost folosit din cele mai vechi timpuri ca un remediu pentru indigestie, depresie și dureri de cap.
 6. Îmbunătățește funcțiile cerebrale și cognitive ale creierului, în special, capacitatea de memorare, potențează atenția și viteza de reactie.
 7. Este un ingredient puternic anti îmbătrânire. Consumat în mod frecvent te va menține mai mult timp tânăr. Combate semnele îmbătrânirii, cum ar fi ridurile și liniile fine de pe față. Acesta poate fi atât consumat, cât si aplicat local.
 8. Scade riscul aparitiei diabetului de tip 2. Studiile au arătat că ceaiul verde chinezesc poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce nivelul de glucoză din sânge.
 9. Este considerat o alternativă excelentă, naturală, la alte suplimente pentru pierderea în greutate.

Cum te ajută să slăbești ceaiul verde chinezesc

Ceaiul verde chinezesc poate fi un aliat excelent al persoanelor care doresc să slăbească. Această băutură este bogată în antioxidanți și diverși compuși vegetali, care aduc numeroase beneficii sănătății. Printre care, acela de accelerare a metabolismului, arderea grăsimilor și implicit pierderea în greutate.

Un alt compus al ceaiului verde chinezesc este cafeina. Deși, o ceașcă de ceai verde conține mult mai puțină cafeină (24–40 mg) decât o ceașcă de cafea (100–200 mg), totuși, conține o cantitate suficientă pentru a avea un efect ușor.

Cafeina este un stimulent binecunoscut, care s-a dovedit că ajută la arderea grăsimilor și la îmbunătățirea performanței la efort, conform numeroaselor studii făcute, scrie healthline.com.

Ceai verde chinezesc antiadipos, elixir pentru organism

Pentru un efect mai rapid si mai eficient în arderea grăsimilor această băutură se găsește pe piață și sub formă de pliculețe sau capsule, conținând combinații de plante excelente, care ajută la pierderea în greutate.
 • Consumul de ceai verde chinezesc antiadipos ajută la menținerea unei greutăți corporale normale și contribuie la metabolismul lipidic normal, fiind și un foarte bun stimulator de ardere al grăsimii.
 • Echilibrează nivelul de colesterol din sânge, stimulând funcțiile de la nivelul sistemului digestiv.
 • Mai este recomandat, de asemenea, pentru o funcționare normală a digestiei și a tranzitului intestinal.
 • Are proprietăți antioxidante și purificatoare, fiind un produs indicat și persoanelor cu tendintă de constipatie. Ajută la menținerea nivelului normal de glucoză din sânge si, de asemenea, combate celulita.

Ce contraindicații poate avea consumul excesiv de ceai

Există foarte putine efecte adverse cunoscute, dar și contraindicatii în ceea ce privește consumul acestuia.

Iată câteva dintre riscurile la care te expui atunci când consumi în exces.

Nerecomandat celor care au o sensibilitate la cafeină

Acele persoane care au o sensibilitate severă la cafeină ar putea să se confrunte cu insomnii, stări de anxietate, irascibilitate, greață sau stomac deranjat, dacă vor consuma în exces acest tip de ceai.

De aceea, sfatul nutriționiștilor este să se limiteze numărul ceștilor de ceai pe zi. Altfel că, prea multă cafeină acumulată în corp vă poate cauza insomnii. Specialiștii recomandă, de asemenea, ca băuturile pe bază de cafeină să fie consumate până la ora prânzului.

Neindicat celor care iau medicamentele anticoagulante

Acele persoane care urmează un tratament cu medicamente anticoagulante, menite să subțieze sângele, ar trebui să consume acest tip de băutură cu prudență. De asemenea, specialiștii ne recomandă să evităm ceaiul verde în combinație cu aspirina, deoarece ambele reduc eficacitatea plachetelor sanguine, care sunt cruciale în procesul normal de coagulare a sângelui.

Nu se recomandă celor care consumă alte tipuri de stimulente medicamentoase

Atunci când este consumat în combinație cu anumite medicamente, ceaiul verde ar putea crește tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Ceaiul verde poate afecta nivelul de fier din organism

Acesta conține taninuri care pot împiedica absorbția fierului, așa că este recomandat să nu consumi mai mult de două cești pe zi. Totodată, să aștepți cel putin o oră înainte de a bea ceai verde chinezesc, după ce ai mâncat alimente cu un conținut ridicat de fier.

Reduce absorbtia acidului folic

Taninurile prezente în ceai reduc absorbția fierului și a acidului folic din organism. Astfel că, dacă ești însărcinată ori încerci să concepi un bebeluș, ceaiul verde s-ar putea să nu fie recomandat în cazul tău.

Fii precaut cu privire la suplimentele cu ceai verde

Experții atrag atentia asupra faptului că suplimentele pe bază de ceai verde conțin niveluri mari ale unor substanțe active care pot declanșa efectele adverse. Acestea pot interacționa cu alte plante medicinale, cu alte suplimente ori cu unele medicamente pe care le iei pentru a tine sub control anumite afecțiuni.

Așadar, atenție dacă ai afecțiuni ale inimii sau hipertensiune arterială, probleme renale ori hepatice, ulcer la stomac sau tulburări de anxietate. În cazul acestora nu le este recomandat să consume ceai verde sau suplimente ale acestuia.

Cum să prepari ceai verde chinezesc

Ca regulă de preparare a acestui tip de ceai, ai nevoie de zece minute, iar apa ar trebui să aibă o temperatură între 60-75 grade Celsius, spun specialiștii. Dacă temperatura apei este prea ridicată, gustul ceaiului va fi amar și își va pierde aroma.

Nerecomandat este, însă, și ca o temperatură să fie prea scazută, deoarece aroma ceaiului nu va fi extrasa pe deplin. Dacă doriți obținerea unei arome puternice, se vor lăsa frunzele să infuzeze o perioadă mai lungă în apă cu temperatură scăzută.

Ceaiul verde chinezesc are un preț accesibil tuturor și este disponibil într-o gamă variată de produse. De la ceaiuri sub formă de pliculețe, la capsule, plasturi sau tincturi și poate fi găsit în toate farmaciile naturiste sau magazinele de specialitate.

 

 

 

 

 

Facebook Comments