Home > Fashion & Style > Infuziile de plante medicinale, ideale pentru tenuri perfecte

Infuziile de plante medicinale, ideale pentru tenuri perfecte

///
Comments are Off
Infuziile de plante medicinale, ideale pentru tenuri perfecte

Infuziile de plante medicinale sunt ideale pentru a avea tenuri perfect sănătoase și tonifiate.

Din toate timpurile femeile au apelat la diverse măști și infuzii din plante pentru sănătate, dar și pentru înfrumusețare. Natura și plantele au jucat un rol foarte important pentru menținerea sănătății. Astăzi, deși industria farmaceutică s-a dezvoltat extrem de mult, tot ceea ce ne oferă natura este baza, deoarece multe medicamente sau tratamente cosmetice au la bază plantele medicinale. Având în vedere acest aspect, de ce să recurgem la măștile faciale create în laborator, când putem să le creăm singure acasă, având la dispoziție doar câteva plante medicinale?

Vă recomandăm câteva dintre infuziile de plante medicinale care vă vor ajuta în cosmetica la domiciliu.

Mască pentru ochi obosiți și mușchi faciali lăsați

Masca sub formă de comprese aplicate pe față, cu infuzie de flori de albăstrele, este recomandată pentru pleoape ridicate și ochi obosiți. De asemenea, datorită proprietăților tonifiante pe care le au albăstrelele, sunt indicate și în tratamentul mușchilor faciali lăsați. Tratamentul este simplu, se aplică efectiv comprese cu infuzie de albăstrele pe față și se lasă aproximativ un sfert de oră. Procedeul trebuie repetat cât mai des posibil. Pentru tenurile uscate, ideală este aplicarea de comprese cu infuzie de gălbenele. Gălbenelele au proprietatea de a hidrata.

Mască pentru tonifierea și înviorarea tenului

O altă mască, tot sub formă de comprese cu infuzie, este cea din flori de arnică. Aceasta este foarte eficientă pentru înviorarea și tonifierea tenurilor palide. De asemenea, această mască este ideală și pentru estomparea și dispariția vânătăilor de pe corp.

Tot în cazul tenurilor lipsite de suplețe și elasticitate se poate prepara următoarea infuzie:

  •  2 linguri de infuzie de coada șoricelului;
  • 2 linguri tărâțe de grâu;
  • 1 lingură de miere.

Se amestecă toate aceste ingrediente, iar pasta obținută se aplică pe față și se menține 15-20 minute, apoi se spală cu infuzie de coada șoricelului.

O altă mască pentru suplețea tenului este cea pe bază de comprese cu infuzie de tei. Este perfectă pentru menținerea prospețimii tenurilor îmbătrânite. Se prepară din:

  • 2 linguri de infuzie de tei;
  • 2 linguri tărâțe de grâu; 
  • 1lingură de miere.

La fel, se amestecă ingredientele până se obține o pastă omogenă, apoi se aplică pe față 15-20 minute și se îndepărtează cu infuzie de ceai.

Mască pentru tenuri acneice și seboreice

În cazul acestor tenuri foarte recomandată este masca sub formă de comprese cu infuzie de cimbrișor. La un litru de apă se adaugă 50 grame de plantă, iar compresele se țin pe față 10-12 minute.

Un alt tip de infuzie recomandat pentru tenurile acneice și cu mare secreție de sebum este cea din brusture. Infuzia de brusture poate fi folosită și pentru întărirea și creșterea părului, iar după spălarea părului cu infuzia, se fricționează bine scalpul cu decocția de brusture răcită. Tot pentru acest tip de tenuri se recomandă și infuzia de salvie, aceasta reduce excesul de sebum din piele.

Mască pentru tenuri iritate și înroșite

În aceste cazuri se recomandă compresele cu infuzie de coada șoricelului. Și infuzia de mușețel este foarte bună pentru calmarea tenurilor iritate, dar și pentru a vindeca cicatricele rămase în urma coșurilor, acesta fiind un bun dezinfectant. Mușețelul se mai recomandă și în cazul ochilor obosiți, cearcăne sau pungi proeminente. Și tenurile ofilite și lipsite de suplețe se pot bucura de beneficiile infuziei de mușețel. Aceasta se prepară dintr-un litru de apă la care se adaugă 100 grame de flori de mușețel. Se lasă puțin la răcit, apoi se aplică pe față compresele care se vor lăsa aproximativ 15 minute.

Coada șoricelului este și ea ideală pentru infuziile de plante. Aceasta ajută la estomparea roșeții și dispariția iritației de la nivelul tenului.

 

 

 

Facebook Comments