Home > Fashion & Style > Tenul acneic poate fi combătut cu ajutorul măştilor faciale naturale

Tenul acneic poate fi combătut cu ajutorul măştilor faciale naturale

///
Comments are Off
Tenul acneic poate fi combătut cu ajutorul măştilor faciale naturale

Tenul acneic poate constitui o problemă pentru orice domnişoară sau doamnă. De obicei este asociat cu tenul seboreic, dar nu este o regulă. Acneea poate apărea pe orice tip de ten, având diverse cauze interne sau dereglări hormonale.

Tenul acneic are nevoie de o îngrijire deosebită, pentru a preveni problemele pe termen lung, cum ar fi porii dilatați excesiv sau mici leziuni la nivelul pielii. Măştile faciale ce conțin ingrediente naturale, cu efect astringent, de curățare şi prevenție sunt adevărate elixire pentru un astfel de ten. Au avantajul că se pot face acasă, din ingrediente la îndemână şi au rezultate foarte bune.

Este necesar ca tenul acneic să fie pregătit înaintea aplicării unei astfel de măști. Trebuie demachiat foarte bine, pentru ca masca să aibă efectul scontat, de curățare în profunzime şi micșorare a porilor, de eliminare a punctelor negre şi calmare a leziunilor. Pentru asta trebuie să folosim metode de deschidere a porilor, cum ar fi aplicarea unui prosop cald pe față sau prin infuzie cu ceai de albăstrele sau de mușețel.

Este bine să se aplice şi un scrub natural, cu efect de exfoliere, înainte de aplicarea măştii, pentru eliminarea celulelor moarte şi facilitarea absorbției de substanțe nutritive în profunzime.

Vă recomandăm trei măşti faciale naturale, potrivite pentru tenul acneic, care dau rezultate foarte bune.

Mască cu albuş şi zeamă de lămâie

Măștile faciale pe bază de albuș de ou sunt indicate pentru tenurile grase sau acneice, pentru că au efect astringent. De asemenea, au proprietatea de curățare și regenerare a pielii, constituind un real avantaj în lupta cu porii dilatați și pot regla excesul de sebum. Albușul de ou este bogat în proteine și este recunoscut că ajută tenul să capete fermitate și reduce ridurile fine din jurul ochilor. Lămâia conține vitamine, iar datorită acidului citric are efect astringent şi antiseptic, dar nu trebuie folosită în cantitate mare pentru a nu produce mici arsuri.

Albusul de la un ou se bate foarte bine cu mixerul sau telul, până se face spumă, şi se amestecă cu o lingură de suc de lămâie. Se aplică amestecul obținut pe pielea curățată şi exfoliată în prealabil şi se lasă timp de circa 15 minute. Se îndepărtează cu apă (la temperatură potrivită). Este o mască ce poate fi folosită în mod regulat.

Mască cu aloe vera, usturoi şi scorțişoară

Se ştie de mult timp că usturoiul este un antibiotic natural şi că are proprietăți antibacteriene, fiind un excelent antiseptic datorită uleiurilor esențiale și componentelor sulfuroase pe care le conține. Specialiştii spun despre scorțișoară că activează memoria pielii, fapt demonstrat de către aceştia, acest lucru ajutând la refacerea rapidă a ei. Frunza de aloe vera se taie pe exterior, longitudinal, se scoate seva, gelul, care se amestecă cu usturoiul pisat (3-4 căței) şi scorțișoara (o linguriță rasă). Se aplică pe tenul pregătit şi se masează puțin, după care se poate lăsa 20 de minute.

Mască cu aspirină şi miere

Datorită acidului salicilic, aspirina este indicată pentru a fi folosită atât în combaterea acneei, cât şi a cicatricilor lăsate de coşuri. Mierea are rol de calmare şi catifelare a pielii şi ajută la fermitatea şi regenerarea ei.

Se pisează 3-4 aspirine, peste care punem 3 linguri de apă şi 2 linguri de miere şi se amestecă până se omogenizează. Compoziția obținută se aplică pe față şi se lasă să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Se îndepărtează cu ajutorul apei.

Pentru combaterea unui coş se poate pisa o aspirină şi se amestecă cu puțină apă, se obține o pastă pe care o veți aplica pe coș, peste noapte, acesta se va usca. De asemenea, la fel se poate face şi cu bicarbonatul de sodiu.

 

 

 

Facebook Comments