Home > Diverse > Măști faciale pe bază de gălbenuș

Măști faciale pe bază de gălbenuș

///
Comments are Off
Măști faciale pe bază de gălbenuș

Unele dintre cele mai obișnuite măști pentru față sunt cele pe bază de ou, putem spune că avem de-a face cu un clasic al tratamentelor faciale. Există măști faciale pe bază de gălbenuş ce au beneficii reale pentru tenurile cu probleme. Gălbenușul de ou aduce un aport important de proteine și vitamine atât de necesare oricărui ten.  Conținutul mare de minerale, de fier, sulf și oligoelemente esențiale pielii, îl face perfect pentru măștile de față hidratante și hrănitoare.

Aceste măşti faciale pe bază de gălbenuş sunt folosite atât în saloanele de înfrumusețare, cât și acasă, fiind la îndemâna oricui.

În rândurile următoare găsiți câteva măști faciale pe bază de gălbenuș de ou, ușor de făcut acasă.

  • Mască de gălbenuș, recomandată în cazul unui ten uscat, ofilit, se aplică pe față și se menține 20-25 de minute. Dacă tenul este foarte uscat, atunci masca se scoate cu ulei extravirgin de măsline care se unge peste ou, apoi se șterge cu o dischetă, atât oul cât și uleiul și se spală fața cu infuzie de mușețel.
  • O altă mască hrănitoare indicată tenurilor lipsite de fermitate este cea formată din: o lingură de smântână proaspătă, un gălbenuș de ou și o linguriță de ulei esențial de camfor. Se amestecă toate și se aplică pe față, lăsând să acționeze câteva minute. Această mască va hidrata tenul în profunzime.
  • Mască de gălbenuș pentru hrănirea și albirea tenului preparată din: un gălbenuș, 10 grame de drojdie de bere, 15 picături de zeamă de lămâie. Aceste ingrediente se amestecă și se aplică pe față. După 15 minute se spală cu apă.
  • Se amestecă două gălbenușuri, trei linguri de lapte de cocos și o lingură de miere. Înainte de aplicarea măștii se pregătește tenul în prealabil pentru a deschide porii, aplicând un prosop cald pe față sau prin infuzie cu ceai de albăstrele sau de mușețel. Masca se întinde pe față și se lasă să acționeze 10 minute, după care se spală fața. În această mască dacă adăugăm o linguriță de zaț de cafea devine un bun exfoliant.
  • Tot o mască cu efect abraziv este și cea în care adăugăm peste un gălbenuș de ou (sau două gălbenuşuri) o lingură de mălai. Se aplică masca pe față și se masează timp de 3 minute cu degetele, insistând pe zona T, cea care secretă mai mult sebum, adună mai multe impurități și celule moarte. Se spală bine fața și timp de 3 ore nu se aplică nimic pe ea, timp în care porii se închid și se reglează secreția de sebum.
  • O mască, care este potrivită pentru curățirea unui ten de acnee și semnele lăsate de ea, de cicatrici și de petele de la soare, este cea făcută din două gălbenușuri, o lingură de unt de cocos și 15 picături de lămâie. Se lasă să acționeze 10 minute pe față, după care se clătește cu apă. Se aplică o dată pe săptămână sau de două ori și se repetă până când tenul devine strălucitor și pielea își recapătă fermitatea.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Ten gras și acneic
Ten gras, remedii și sfaturi pentru a ține sub control excesul de sebum
lăptișorul de matcă
Lăptișor de matcă, un elixir al frumuseții
Măşti faciale pentru un ten perfect
Măști faciale pentru un ten perfect
Obține un ten de invidiat cu ajutorul măștilor pe bază de albuș de ou
Obține un ten de invidiat cu ajutorul măștilor pe bază de albuș de ou