Home > Fashion & Style > Măști faciale pentru un ten perfect

Măști faciale pentru un ten perfect

///
Comments are Off
Măşti faciale pentru un ten perfect

De multe ori, ne uităm în oglindă și constatăm că tenul este încărcat, nu mai are strălucire, pare obosit și lipsit de fermitate, cearcănele sunt mai accentuate și pielea este mai aspră. Un astfel de ten împiedică evidențierea trăsăturilor, astfel făcându-se vizibile imperfecțiunile lui, lucru ce contribuie la crearea unui aspect neîngrijit şi îmbătrânit. Pentru a reda tenului catifelarea, prospețimea, luminozitatea și a-l face să arate mai tânăr, putem aplica măşti faciale făcute în casă din ingrediente naturale și care au rezultate foarte bune.

Vă recomandăm două măşti faciale, ușor de făcut, ce nu necesită multe ingrediente. De menționat, că pot fi folosite atât de doamne sau domnișoare, cât și de domni.

Mască pentru ten gras

Ingrediente:

  • 1 linguriță de miere;
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie;
  • 1/3 banană.

Se amestecă toate într-un bol și se aplică pe față, după ce tenul a fost demachiat în prealabil, se lasă 15 minute, după care se îndepărtează și se clătește bine fața. Beneficiile mierii asupra tenului sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, fiind folosită în tratamentele cosmetice datorită calităților sale nutritive și a vitaminelor din complexul B, vitaminelor A, C, D și K. Are proprietăți de hidratare, vindecare și tonifiere a pielii, fiind un bun calmant, antioxidant și cicatrizant, datorită conținutului de săruri minerale, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, sodiu și acizi organici. De asemenea, banana este cunoscută pentru proprietățile antiîmbătrânire și anticancerigene, ajutând la închiderea porilor și reducerea liniilor fine, redând catifelarea pielii, iar în combinație cu zeama de lămâie tonifiază pielea.

Mască pentru ten obosit și cearcăne

Ingrediente:

  • 1/2 linguriță de turmeric;
  • 1-2 linguri de suc de ananas.

Se amestecă aceste ingrediente până se omogenizează, obținându-se o pastă care se aplică pe față sau doar în jurul ochilor, pentru cearcăne, și se ține circa 20 de minune, după care se clătește cu apă din abundență. Turmericul conține substanțe biologice active, cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene, ce ajută la calmarea pielii sensibile, cresc imunitatea și regenerarea celulară la nivelul tenului, astfel combate ridurile. Ananasul are proprietăți antiîmbătrânire de eliminare a celulelor moarte și a grăsimilor de la nivelul pielii, date de o substanță numită bromelaină, pe care o conține.  Această mască lasă tenul hidratat, revigorat și îi redă prospețimea, conferindu-i un aspect mai tânăr.

 

Facebook Comments
You may also like
lăptișorul de matcă
Lăptișorul de matcă, un elixir al frumuseții
Măştile cu efect de scrub te ajută să obții o piele de invidiat
Măştile cu efect de scrub te ajută să obții o piele de invidiat
Măști faciale pe bază de gălbenuș
Măști faciale pe bază de gălbenuș
Măști faciale cu efect de lifting
Măști faciale cu efect de lifting