Home > Fashion & Style > Lăptișorul de matcă, un elixir al frumuseții

Lăptișorul de matcă, un elixir al frumuseții

lăptișorul de matcă

Lăptișorul de matcă este un produs natural folosit cu succes în tratamentele cosmetice faciale și recomandat de specialiști pentru toate tipurile de ten, atât pentru cele uscate și mature, cât și pentru cele mixte și grase, deoarece are un PH acid. Poate fi procurat de la orice centru cu produse apicole.

Lăptișorul de matcă stimulează producerea colagenului, prevenind astfel apariția ridurilor și diminuarea acestora. De asemenea, regenerează țesutul epitelial, revitalizând tenul și luptând împotriva acneei. Lăptișorul de matcă are efect de lifting asupra pielii, tonifiind-o și hrănind-o în profunzime. Pe lângă beneficiile lui asupra tenului, lăptișorul de matcă are efecte benefice și asupra podoabei capilare, stimulează creșterea părului și, de asemenea, ajută la dispariția mătreții.

Vă recomandăm câteva măști cosmetice pe bază de lăptișor de matcă, pe care le puteți prepara oricând acasă, folosind doar ingrediente naturale.

Mască pentru ten ridat

  • 2 linguri de făină de secară;
  • 1 linguriță ulei de măsline;
  • 1 lingură de miere;
  •  1 gram lăptișor de matcă.

Amestecați bine toate aceste ingrediente până când obțineți o pastă omogenă, pe care o veți întinde uniform pe față și o veți lăsa să acționeze timp de jumătate de oră. Apoi îndepărtați-o cu apă călduță.

Mască revitalizantă

  • 1 albuș de ou proaspăt;
  •  1 gram lăptișor de matcă.

Cele două ingrediente le amestecați până când se omogenizează, apoi aplicați crema rezultată pe față și masați ușor, timp de vreo 3 minute. Este posibil să simțiți furnicături și să apară o ușoară roșeață, însă pe lângă hidratarea pe care o conferă această mască, ea curăță de impurități, de celulele moarte și de surplusul de sebum. Lăsați mască pe față timp de o oră, apoi îndepărtați-o cu apă călduță, eventual ajutându-vă de o dischetă pentru demachiat.

Pielea din jurul ochilor este foarte fină și sensibilă, drept urmare aici se instalează pentru prima dată și ridurile. De aceea are nevoie de îngrijiri speciale. Ideal este ca din când în când, seara, înainte de culcare, să aplicați o mască ideală pentru îngrijirea acestei zone sensibile.

Mască de ochi

  •  0.5 grame lăptișor de matcă;
  •  1 linguriță miere de salcâm;
  •    1 lingură pulpă de banană.

Amestecați și aplicați în jurul ochilor. După 20 minute spalați cu apă călduță și aplicți, eventual, o cremă hidratantă pentru ochi. Pentru eficiență puteți repeta câteva seri la rând.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Măşti faciale pentru un ten perfect
Măști faciale pentru un ten perfect
Măști faciale pe bază de gălbenuș
Măști faciale pe bază de gălbenuș

Leave a Reply