Home > Fashion & Style > Măști pentru ten, cu fructe și legume proaspete

Măști pentru ten, cu fructe și legume proaspete

///
Comments are Off
Măști pentru ten, cu fructe și legume proaspete

Fructele și legumele sunt sursa principală de vitamine necesare organismului. Acestea pot fi folosite și pentru înfrumusețare, ca măști pentru ten, nu doar în scop alimentar. Vitaminele din fructe se absorb și în piele dacă sunt aplicate pe aceasta. Fiecare fruct sau legumă aduce un beneficiu tenului. Acum că tot este vară și aveți din ce alege, le puteți folosi ca măști pentru ten, pentru a vă vitaminiza tenul, oferindu-i un plus de prospețime, hidratându-l într-un mod natural, sănătos și curățându-l chiar de punctele negre.

Vă recomandăm câteva măști pentru ten, din fructe și legume, la îndemâna oricui.

Mască de fragi sau căpșuni

Se obține prin strivirea într-o farfurioară a câtorva fructe și ungerea pe față cu zeama rezultată. După un sfert de oră masca se îndepărtează prin spălarea cu apă călduță. Această mască decolorează pistrui, tonifică pielea și vitaminizează țesuturile.

Mască de piersici

Aduce, de asemenea, un aport însemnat de vitamine pentru tenurile ofilite și sensibile. Piersicile se curăță de coaja care este plină de perișori, se scoate sâmburele și se zdrobesc fructele. Se curăță tenul în prealabil cu un demachiant sau cu apă și se aplică pe obraz piersica strivită. Aceasta se ține douăzeci de minute și apoi se spală fața cu infuzie de mușețel.

Aceași mască poate fi făcută și folosind caise. Acestea aduc un aport însemnat de vitamina A, masca fiind recomandată în cazul tenurilor sensibile.

Mască de miez de pepene

Este recomandată pentru tenurile deshidratate și palide. Fața se spală să fie curată apoi se freacă ușor cu o bucată de miez de pepene, iar după zece minute de hidratare cu pepene se va spăla fața cu apă călduță.

Mască de struguri

Are efecte calmante, hidratante și antioxidante. Se spală bine boabele de struguri, se storc într-o strecurătoare, iar sucul rezultat se aplică pe obraz cu ajutorul unei dischete și se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se spală fața cu apă rece.

Mască de castraveți

Efectul castraveților în cosmetică este cunoscut de multă vreme. Are efect hidratant, revigorant și efect de lifting. Se vor aplica felii subțiri de castraveți pe față, inclusiv pe ochi și veți sta așezată timp de  15 minute, astfel încât pielea să absoarbă sucul din castraveți. După aplicarea acestei măști tenul va arăta mult mai odihnit.

Masca de roșii

Poate fi folosită aproape pe tot parcursul anului. Pe lângă conținutul mare de vitamine, roșiile  sunt și un mijloc excelent de curățare a tenului și a punctelor negre. Aplicați felii de roșii sau zeama acestora pe față și lăsați să acționeze timp de câteva minute. Apoi spălați cu apă rece. Puteți repeta timp de câteva zile pentru  a obține un ten curat și luminos, fără puncte negre. Are și efect de albire a tenului.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
plante
Plante și fructe ce au și alte întrebuințări decât cele pe care le știai
Fructele menționate în Biblie sunt elixire ale sănătății
Fructele menționate în Biblie sunt elixire ale sănătății
Ponturi pentru a scăpa rapid de ochii umflați și de cearcăne dimineața
Ponturi pentru a scăpa rapid de ochii umflați și de cearcăne dimineața
Checul cu ulei, un desert delicios