Home > Rețete culinare > Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

///
Comments are Off
Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars, unul dintre deserturile întâlnite foarte des în casele noastre, este gustoasă, aromată și pe gustul multora. Vă prezentăm o rețetă de cremă de zahăr ars, simplu de făcut, ce nu necesită mult timp de preparare.

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte;
  • 2 plicuri de zahăr vanilat;
  • 12 linguri de zahăr;
  • 6-8 ouă;
  • 2 linguri de rom;
  • 1/2 linguriță de sare.

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahărul și vanilia. Ouăle se bat cu mixerul până devin spumă, se adaugă romul și puțină sare. Se toarnă deasupra laptele cald. Se amestecă bine compoziția și se răstoarnă într-o formă tapetată cu 5 linguri de zahăr ars. Se fierbe la cuptor la foc moderat, de preferat la bain-marie. Se lasă să se răcească și după aceea se răstoarnă peste un platou (atenție crema lasă zeamă) și se dă la rece.

Poftă bună la cremă de zahăr ars!

 

Sursa foto: mihaelpd.blogspot.com

Facebook Comments
You may also like
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Prăjitură cu zmeură, tip pandișpan
Prăjitură cu zmeură, tip pandișpan
Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
Desert rapid. Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
Baclava, cel mai renumit desert turcesc. Iată cum o poți prepara acasă
Baclava, cel mai renumit desert turcesc. Iată cum îl poți prepara acasă