Home > Rețete culinare > Tartă cu afine

Tartă cu afine

///
Comments are Off

Tartei cu afine unii îi spun plăcintă cu afine, dar pentru că în această rețetă se folosește un aluat fraged, este mai potrivită denumirea de tartă. Umputura de afine este delicioasă și plină de nutrienți.

Ingrediente:

  • 300 g făină;
  • 200 g unt;
  • 100 g zahăr;
  • 1 ou;
  • un praf de sare.

Umplutura:

  • 400 g afine;
  • 2-3 linguri de zahăr;
  • extract de vanilie;
  • lingură cu vârf de amidon.

Mod de preparare

Se face un aluat fraged, amestecând toate ingredientele într-un vas și se frământă puțin până se leagă. Se dă la rece pentru 30 de minute. După ce se scoate de la frigider, aluatul se împarte în două. Jumătate din el se întinde într-o foaie de circa 3 mm și se așează într-o formă de copt potrivită.

Într-un bol se amestecă afinele cu zahărul, extractul de vanilie și amidonul până se topește acesta și se omogenizează compoziția. Se toarnă compoziția peste aluatul așezat în formă și se acoperă cu o foaie la fel de groasă obținută din jumătatea rămasă de aluat sau se poate face sub formă de grătar din fâșii de aluat. După ce se închide bine plăcinta, se poate înțepa din loc în loc (dacă se alege varianta cu foia întreagă) și se bagă la cuptor timp de 30 de minute, la 180 de grade. Când se scoate se pudrează cu zahăr, obțional.

 

Poftă bună!

 

Sursa foto: rozealb.com

Facebook Comments
You may also like
Salam de biscuiți
Salam de biscuiți, desertul rapid și la îndemâna oricui
Colțunași cu brânză
Brânzoaice sau Poale-n Brâu, rețeta ca pe vremea bunicilor