Home > Diverse > Cum scapi de anxietate. Metode la îndemâna oricui

Cum scapi de anxietate. Metode la îndemâna oricui

///
Comments are Off
Cum să scăpați de anxietate
Cum scapi de anxietate? Răspunsul îl găsești mai jos.
Anxietatea este o afecțiune care afectează foarte multă lume și are mai multe simptome. De exemplu, dacă treci prin mai mult de o criză de panică în ultima lună de zile sau dacă te temi de repetarea ei sau ești nervos și anxios majoritatea timpului. D asemenea, dacă neliniștea este legată de situații, care pentru alții sunt inofensive, înseamnă că suferi de anxietate. De asemenea, dacă manifești frecvent simptome de insomnie, tremurături, incapacitatea de concentrare, mușchi încordați sau palpitații cardiace, spun doctorii.
Semnele anxietății pot fi diverse și pot diferii de la o persoană la alta. Fiecare recunoaște anxietatea ca fiind o stare de neliniște excesivă.
Iată cum scapi de anxietate si ce metode trebuie sa aplici pentru asta.
Citiți și:

Primul răspuns la întrebarea „cum scapi de anxietate” este: Respiră!

Respirația este cea mai eficientă măsură împotriva anxietății, spune profesorul de medicină, doctorul Andrew Weill. De asemenea, specialistul recomandă exercițiile de yoga pe lângă cele de respirație. Inspiră pe nas patru secunde, apoi ține-ți respirația șapte secunde și expiră pe gură opt secunde. Această tehnică a profesorului, trebuie repetată pe parcursul zilei în reprize de un minut.

Stabilește-ți contacte umane si vei vedea cum scapi de anxietate

Sentimentul de a fi angrenat într-o activitate duce la diminuarea anxietății. În situația în care te afli izolat la domiciliu, recomandate sunt exercițiile fizice care pot fi practicate în incinta locuinței. Iar  pentru asta poți apela la un antrenor de fitness care te poate ajuta prin intermediul mediului online. De asemenea, tot online poți găsi numeroase video-uri, unde profesioniștii te învață cum să faci sport și mișcare chiar dacă stai în casă.

Meditează sau roagă-te

Practicați un anumit tip de meditație sau rugați-vă pentru cel puțin 15 minute pe zi. Cercetările arată că meditația ajută la diminuarea semnificativă a anxietății. Psihiatrul Bernard Vittone spune că trebuie să ne concentrăm pe o anumită mantră sau rugăciune, iar în acest timp trebuie să ne golim mintea de orice alt gând.

Elimină sursele care îți distrag atenția

Persoanele anxioase trebuie să reducă stimularea, adică să evite sursele care îi produc sau întrețin starea de anxietate. Spre exemplu închide telefonul, televizorul sau orice sursă care îți alimentează starea de neliniște.Vei vedea cum scapi de anxietate.

Așterne-ți gândurile pe hârtie

Punând pe hârtie gândurile anxioase poți ajuta la dezamorsarea lor și la restabilirea calmului, spune doctorul Weil.Vei constata cum scapi de anxietate.

Pregătește-te de somn

Înainte de culcare  eliberează-te  de orice tensiune psihică și relaxează-te. Petrece 30-50 de minute făcând ceva tihnit și fără nicio implicare afectivă. Citește o carte sau urmărește o comedie care să te relaxeze psihic. Cu siguranță, vei constata cum scapi de anxietate.

Împărtășește cuiva supărarea

Niciodată să nu treceți singur printr-un necaz. Când vorbim despre grijile proprii, toxicitatea gândurilor se risipește , spune doctorul Hallowell. Vorbind despre ele veți găsi mai ușor soluții și veți înțelege că neliniștile nu sunt de nerezolvat.

Redu consumul de cofeină si ai sa vezi cum scapi de anxietate

Nimic nu este mai rău pentru anxietate decât cofeina, spune psihiatrul Bernard Vittone. Conținută în alimente precum ciocolata, cafeaua, ceaiuri, cola, băuturi energizante, cofeina afectează neurotransmițătorii din creier, provocând anxietatea. Cercetările au arătat că persoanele predispuse la anxietate sau la atacuri de panică sunt deosebit de sensibile la efectele cofeinei.

Nu te mai autocompătimi și nu te comporta ca o victimă

Nu te comporta ca o victimă pasivă, spune doctorul Hallowell. Trebuie să alcătuiești un plan de rezolvare.
Încetează să te mai consideri vulnerabil. Dacă vei cultiva această opinie, ea e pe jumătate împlinită. Încercă să faci din anxietate un stimul, nu un handicap si ai sa vezi cum scapi de anxietate.

Evită alcoolul și vei vedea cum scapi de anxietate

Băuturile alcoolice pot exacerba anxietatea. Inițial, imediat după ingerare, alcoolul diminuează anxietatea, spune doctorul Vittone, dar când se elimină din organism, efectul este contrar, adică se accentuează anxietatea. Adesea oamenii sunt mai anxioși a doua zi după un chef, de aceea specialistul recomandă limitarea consumului de alcool la 1-2 pahare pe zi.

Încearcă sa te calmezi cu un ceai de valeriană

De-a lungul timpului oamenii au încercat diverse metode pentru a reduce și a scăpa de anxitate. Conform fitoterapeutului Douglas Schar, anxioliticul cel mai fără riscuri și  la îndemână ar fi valeriana. Deși, se recomandă înlăturarea sursei anxietății, poți totuși diminua stare de anxietate consumând un ceai de valeriană.

Indiferent  ce metoda alegi, acestea sunt un prim pas în rezolvarea acestei proble.e Încearcă-le si vei vedea cum scapi de anxietate.
Facebook Comments
You may also like
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Durerile de genunchi. Cauze și soluții
Durerile de genunchi. Cauze și soluții
Cum știi că ai lipsă de vitamina D
Cum știi că ai deficit de Vitamina D. Primele simptome
cum să slăbești repede
Cum să slăbești repede și sănătos. Ce sfaturi dau experții