Home > Diverse > Există viața după moarte? Oamenii de știință germani confirmă existența altei vieți după moarte

Există viața după moarte? Oamenii de știință germani confirmă existența altei vieți după moarte

///
Comments are Off
Există viață după moarte

Există viața după moarte? Un subiect tabu dar care stârnește curiozitatea multora. Iată ce au descoperit cercetătorii germani, cu privire la acest subiect.

Există viața după moarte?

Oamenii de știință germani confirmă existența altei vieți după moarte. O echipă formată din oameni de știință în domeniul psihologiei și al medicinei, din Berlin, a afirmat că, în urma unor experimente, au demonstrat existența unor experiențe de viață, chiar și după moarte.

Citește și: Comori pierdute de-a lungul istoriei, care nu au fost niciodată regăsite

Aceste afirmații sunt făcute ca urmare a unor concluzii rezultate în urma unor studii făcute pe pacienți, care s-au aflat în fața morții. Practic au fost morți din punct de vedere clinic și readuși la viață după aproximativ 20 de minute de moarte clinică.

„Șuntem conștienți că cercetările noastre nu pot reprezenta convingeri pentru mulți oameni.”

Acești oameni de știință au recurs la o procedură care a fost experimentată pe un număr de 944 de persoane voluntare, pe parcursul a patru ani. Procedura necesita un amestec complex de medicamente, inclusiv epinefrina și dimetiltriptamina, pentru a permite organismului aflat în moarte clinică să supraviețuiască în timpul procesului de reanimare.

Citește și: Reîncarnarea, mit sau adevăr? Mărturii ale reîncarnării, afirmațiile marilor învățați ai lumii

Pacienților li s-a indus o comă temporară printr-un amestec de medicamente. Experimentul a fost posibil cu ajutorul unui aparat de resuscitare cardio-pulmonară (CPR), numit Auto Puls, folosit, de altfel, în ultimii ani pentru reanimarea pacienților. Echipa de cercetători, condusă de Dr. Berthold Ackerman, a monitorizat operațiile experimentale și a adunat mărturiile acestora.

Cu toate că există unele variații ușoare, legate de mărturiile subiecților, toți au avut amintiri din perioada în care se aflau în moarte clinică. Mai mult, majoritatea au descris niște senzații asemănătoare.

Ce se întâmplă după moarte 

Cele mai multe amintiri comune descriu un sentiment de detașare de corp, capacitatea de levitație și seninătate totală. De asemenea sentimentul de siguranță, căldură, experiența de dizolvare absolută, precum și prezența unei lumini copleșitoare.

Numeroase reviste medicale au scris în ultimii ani despre cazurile unor persoane aflate înaintea morții și care aveau halucinații. Despre aceștia, doctorul Ackermann și echipa sa susțin și consideră că, de fapt, trăiesc experiența vieții de apoi, o formă de dualism între minte și corp.

Citește și: Povestea de viață care i-a inspirat pe cineaști. A călătorit peste 4 mii de km, pentru marea sa dragoste

Oamenii de știință care au participat la experiment și susțin acest lucru. Subliniază, de asemenea, faptul că sunt conștienți că aceste concluzii ale lor ar putea șoca o lume întreagă, deoarece sunt în dezacord cu unele dintre credințele și dogmele religioase.

„Știu că rezultatele noastre ar putea perturba credințele multor oameni. Noi doar am răspuns la una dintre cele mai mari întrebări din istoria omenirii. Așa că sper că acești oameni vor fi capabili să ne ierte. Da, există viață după moarte și se pare că acest lucru se aplică pentru toată lumea „, susține doctorul Ackerman, conform publicației 7tales.net.

 

Sursa: 7tales.net

 

Facebook Comments
You may also like
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Ce este dependența de alcool, ce efecte are pe termen lung și care este soluția pentru stoparea acestei adicții îngrijorătoare pentru societate
Ce este dependența de alcool, ce efecte are pe termen lung și care este soluția pentru stoparea acestei adicții îngrijorătoare pentru societate
Durerile de genunchi. Cauze și soluții
Durerile de genunchi. Cauze și soluții