Home > Bunele maniere > Bune maniere la cinema, reguli ce trebuie respectate

Bune maniere la cinema, reguli ce trebuie respectate

///
Comments are Off
Bune maniere la cinema de care trebuie să ținem cont

Bune maniere la cinema, regui care trebuie respectate în sălile de cinematograf. Iată ce spune codul bunelor maniere.

Ce trebuie să știi despre bune maniere la cinema

Eticheta nu ar trebui să lipsească din nicio arie a vieții sociale. Astfel că, atunci când mergem să vizionăm un film trebuie să ținem cont de anumite bune maniere la cinema. Este important să ne comportăm politicos și să ținem cont de anumite reguli, pentru că este un loc unde lumea merge să se simtă bine și să se destindă.

De aceea, este foarte important să păstrăm o conduită morală adecvată. Chiar dacă este una mai relaxată decât cea abordată la alte forme de spectacol. Când mergem la cinema putem avea o ținută obișnuită, nu una foarte strictă ca la teatru, concerte simfonice, operă etc, dar decentă.

Citește și: Bune maniere ce trebuie respectate în sălile de teatru

Este bine să ținem cont de anumite bune maniere la cinema pentru a avea un comportament potrivit, și pentru a nu deranja pe nimeni. Iată care sunt acestea.

  •  Biletul de cinema este bine să fie cumpărat din timp, pentru a evita aglomeraţia şi pentru a avea timp pentru ocuparea locului tău în sală fără a deranja.

Citește și: Reguli de bune maniere la masă. Cum trebuie să te comporți când ești așezat la masă

  • Punctualitatea face parte dintre regulile de bune maniere la cinema ce trebuie respectate. Trebuie să vii cu 10-15 de minute mai devreme de ora începerii filmului, ca să nu deranjezi spectatorii când îți cauți locul. Dacă cumva, în mod excepțional, ai întârziat, nu trebuie să deranjezi lumea. Ci trebuie să aștepți pauza care este între calupul publicitar și începerea filmului, pentru a ajunge la locul rezervat. Excepție face cazul în care locurile sunt la capete de rând.

Ține cont de locul de pe bilet

  • Întotdeauna se va ocupa locul rezervat pe bilet. Iar intrarea pe rând până acolo se face cu fața spre cei care și-au ocupat deja scaunele, altfel ar fi nepoliticos. La fel ar fi și dacă cei care stau jos nu s-ar ridica pentru a facilita trecerea. Excepție fac doar cei care se află în imposibilitatea de a se ridica. Este vorba despre persoanele cu dizabilități sau foarte în etate.

Citește și:Reguli de bune maniere în societate

  • Bărbatul este cel care intră primul pe culoar, dar trebuie să țină cont să lase locul mai bun femeii, chiar dacă acesta se află la stânga sa. Niciodată nu se sprijină picioarele pe scaunul din față.
  • Telefoanele mobile trebuie închise sau date pe silențios la orice fel de spectacol, deci și la cinema. Sub nicio formă nu se vorbește la telefon în timpul filmului. În mod excepțional, dacă există o urgență se poate scrie în liniște un sms scurt.

Citește și: Cum se comportă un gentleman. Reguli de bune maniere

  • Dacă vedem persoane cunoscute în sala de cinema le vom saluta cu o simplă înclinare a capului şi nu vom angaja cu ele conversaţii pe deasupra capetelor spectatorilor.

Nu vorbi cu voce tare

  • În timpul proiecției filmului nu se vorbește și nu se comentează cu voce tare ceea ce vedem pe ecran. Comentariile trebuie păstrate pentru terminarea filmului, când poți să o faci fără a perturba alți spectatori.

Citește și: Maniere necesare în corespondența virtuală

  • La fel ca și la alte spectacole, dacă ținem cont de bune maniere la cinema nu trebuie deranjaţi ceilalţi spectatori prin ieşiri şi reintrări în sală. Dacă nu ne place filmul nu trebuie arătat astfel sau prin discuţii cu partenerul, ci se iese din sală, fiind cea mai bună soluţie.
  • Ideal ar fi să nu se consume alimente în timpul proiecției. Sala de cinema nu este restaurant, ci este destinată pentru a viziona filme. Indicat ar fi dacă ți-ai cumpărat floricele, suc, nachos sau alt tip de snaks-uri, să le consumi înainte de începutul filmului propriu-zis. La cinema foarte important este și sonorul. Semințele categoric nu au ce căuta într-o sală de cinema. Acestea le consumi dacă vizionezi un film acasă.

Citește și: Maniere și obiceiuri din anumite zone de pe glob

  • O regulă de bază a bunului simț, pe care trebuie să o respecți pentru a avea bune maniere la cinema, este cea care spune să nu arunci ambalajele pe jos. Nici să le lași pe scaune. La terminarea filmului, acestea se aruncă la coșurile de gunoi care sunt amplasate la ieșirile din sălile de cinema.

 

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Maniere și obiceiuri din anumite zone de pe glob
Ce trebuie să știi când vizitezi aceste țări. Maniere și obiceiuri din anumite zone de pe glob
Bune maniere la volan
Bune maniere la volan
Așa trebuie să ne comportăm la restaurant
Așa trebuie să ne comportăm la restaurant
Formule de salut potrivite cu momentul zilei
Formule de salut potrivite cu momentul zilei