Home > Sănătăte > FETNO, conceptul ce îmbină sportul cu spectacolul

FETNO, conceptul ce îmbină sportul cu spectacolul

///
Comments are Off

Omul modern este într-o continuă alergare, ducând o viață dezordonată, supusă stresului, fapt ce duce de multe ori la probleme de sănătate și acumularea de kilograme în plus. Sălile de sport, care oferă servicii de aerobic, fitness, consultanță nutrițională, pilates, masaje de relaxare și gimnastică recuperatorie, sunt la mare căutare în zilele noastre. Apar noi programe atractive de acest gen, care combină pașii de dans cu mișcările de aerobic și gimnastică. Un astfel de concept este FETNO.

FETNO reprezintă folclorul stilizat al poporului român și care, încă de la apariția lui, a prins foarte bine la public. Creatorul acestui concept este Anca Raluca Niță, instructor și master trainer internațional de fitness, aerobic, dans și coregraf de dans. Vom afla mai multe despre acest concept din interviul pe care ni l-a acordat.

Almanah Online: Ce reprezintă acest concept FETNO?

Anca Raluca Niță: FETNO este un nou concept care reprezintă folclorul stilizat al poporului român. Este un mod de exprimare prin care ne accesăm bagajul strămoșesc și avem curajul să depășim limitele creației, folosindu-ne de acesta pe plan artistic, sportiv și terapeutic. Am adăugat elemente și l-am adaptat în funcție de fiecare palier vizat dintre cele trei menționate.

A.O.: Cui se adresează FETNO?

A.R.N.: Avantajul acestui stil este că se adresează atât copiilor, cât și adulților, tuturor celor care sunt deschiși spre nou, dar care țin cont și de tradițonal și le plac aceste îmbinări. Oamenilor pentru care sportul, dansul și mișcarea în general sunt cele care ajută la starea de bine a fiecăruia. Asta face și FETNO, contribuie la echilibrul dintre un trup sănătos, armonios și un psihic bun.

A.O.: Cum ți-a venit idea creării acestui stil?

A.R.N.: Ideea mi-a venit odată cu primirea unei invitații venite din Italia, Udine, la un workshop pe teme de fitness și aerobic, unde trebuia să particip cu un astfel de program. Din dorința ca ceea ce voi prezenta acolo să fie unic și reprezentativ pentru România, ajutată și de faptul că am făcut șapte ani dansuri populare și am practicat gimnastică ritmică, am creat primul astfel de program, pe care l-am prezentat acolo.

A.O.: Să înțeleg că acolo au avut loc primele reprezentații?

A.R.N.: Da, așa este, primele demonstrații au început în Italia la Udine și Roma, apoi în România, unde acest concept a fost îmbrățișat cu mult entuziasm de către public.

Fetno a.o

A.O.: Îmi poți spune ce cuprinde mai exact conceptul FETNO?

A.R.N.: Este un concept artistic, sportiv și terapeutic, care este împărțit în două categorii, ambele gândite și dezvoltate de mine. Este vorba de Fetno Wellness și Fetno Show, două concepte de sport și divertisment, părți ale mărcii FETNO.

A.O.: La ce se referă fiecare dintre cele două categorii?

A.R.N.: Centrul Fetno Wellness oferă servicii de aerobic, fitness, consultanță nutrițională, masaje de relaxare și gimnastică recuperatorie. Fetno Show, partea artistică a conceptului este reprezentată de show-uri de dans folcloric stilizat cu influențe din alte stiluri, cum ar fi street dance sau dans modern.

A.O.: Despre Centrul Fetno Wellness poți dezvolta puțin?

A.R.N.: Avem clase de cardio, tonifiere, pilates şi terapie care se desfăşoară într-o atmosferă deosebită, sub atenta supraveghere a instructorilor specializați. Masajul este o componentă de bază în diversele programe de slăbit, tonifiere şi anticelultice sau în scopuri terapeutice, cum este și gimnastica medicală. Avem și o ramură care se ocupă de nutriție și care este în plină dezvoltare, iar în sesiunile de workshop-uri, pe care le organizăm pe diferite teme medicale, psihologice, sportive și artistice, încercăm să venim cu informații și inovații din aceste domenii, prin specialiștii cu care colaborăm. O ramură importantă în cadrul centrului este Fetno Aerobic.

A.O.: De ce este așa importantă Fetno Aerobic?

A.R.N.: Este un program care dă rezultate foarte bune și care este foarte agreat și atractiv datorită faptului că e distractiv, deoarece se folosesc ca accesorii bastoane și cercuri, iar muzica este inspirat aleasă din folclor și mixată. Dinamismul, elementele de aerobic și mișcările folosite în cele 50 de minute, cât durează programul, contribuie la slăbit, prin arderea unui număr mare de calorii, ajutând la tonifierea corpului și, foarte important, la obținerea unei posturi de invidiat.

Fetno2 a.o.

A.O.: Spune-mi despre partea artistică a conceptului, în ce constă mai exact?

A.R.N.: Sunt show-uri în care un stil pur românesc se împletește frumos cu alte stiluri de dans, cum ar fi cel modern, baletul, street dance-ul. Este un mod frumos de exprimare prin care ne accesăm bagajul strămoșesc și avem curajul să spargem limitele creației, adăugând stiluri diferite. Pe lângă toate acestea, sunt imbogățite prin costumele stilizate și adaptate conceptului și aranjamentul coregrafic potrivit pe muzica folclorică mixată.

A.O.: Unde sunt prezentate aceste show-uri?

A.R.N.: Le prezentăm în cadrul emisiunilor TV, la diferite spectacole și festivaluri din țară, în cadrul workshop-urilor de profil, la petreceri organizate de diverse corporații. Peste tot unde suntem solicitate, atât în țară cât şi peste hotare.

Almanah Online: Care este structura acestora și componența echipei?

Anca Raluca Niță: Mai exact, este vorba despre Fetno Show Dance, care constă întro reprezentație de fetno-dance așa cum am descris mai sus. Show-urile pentru aceste reprezentații sunt pregătite alături de colegele mele, cu care le și prezint, tot coregrafe și instructoare de dans și ele, Antonia Teișanu și Alice-Constantina Lazăr. La aceste reprezentații, de multe ori, adaugăm și momentele trupei de copii Instinct Dance, al cărei coregraf e Alice, care rezintă același stil, adică fetno-dance.

Fetno1 a.o.

 

Mai multe puteți afla de pe site-ul www.fetnowellness.ro/ și de pe pagina de facebook fetnowelness.

 

 

Facebook Comments
You may also like
FETNO BOOTCAMP (P)
BodyFit, cea mai revoluționară metodă de fitness