Home > Știați că? > Hotelul Intercontinental

Hotelul Intercontinental

///
Comments are Off
Hotelul Intercontinental

Hotelul Intercontinental este una dintre cele mai înalte clădiri din București, fiind amplasat în Piața Universității, lângă Teatrul Național.

  • Hotelul Intercontinental este primul hotel de 5 stele construit în România, în perioada comunistă, între anii 1967 – 1970, inaugurat la data de 23 mai 1971.
  • Este singurul hotel din București care are o sală de conferințe și o saună la peste 70 de metri înălțime. Are 283 de camere și apartamente, cuprinse în cele 22 de etaje, ce însumează aproximativ 90 de metri înălțime, de unde oferă clienților o panoramă superbă asupra orașului, dar și o piscină care reprezintă bazinul de înot aflat la cea mai mare altitudine din oraș.
  • In numerotarea etajelor lipsește cel cu numărul 13, pentru că s-a ținut cont de superstiția care spune că e considerat număr cu ghinion, iar sala de conferințe, numită Sala Ronda, are un perete semirotund decorat de Sabin Bălașa.
  • În Hotelul Intercontinental se află și singurul Apartament Imperial din București, situat la etajul al 19-lea, cu o suprafață de 240 mp. Mobila din acest apartament este albă, din lemn de nuc, poleită cu foiță de aur, iar obiectele de iluminat sunt din sticlă de Murano. Apartamentul a devenit cunoscut publicului larg în anul 1979, odată cu scenele filmate în el pentru celebrul film Nea Mărin miliardar.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Secrete și sfaturi din bătrâni pentru prepararea și conservarea alimentelor
Secrete și sfaturi din bătrâni, pentru prepararea și conservarea alimentelor
Sfaturi pentru întreținerea plantelor de apartament
Sfaturi pentru întreținerea plantelor de apartament
Cel mai bătrân animal de pe planetă este o țestoasă și are 187 de ani
Cel mai bătrân animal de pe planetă are 187 de ani și este o țestoasă
Echinocțiul de primăvară, momentul când ziua devine egală cu noaptea
Echinocțiul de primăvară. Ce semnificație are această zi