Home > Știați că? > Hotelul Intercontinental

Hotelul Intercontinental

///
Comments are Off
Hotelul Intercontinental

Hotelul Intercontinental este una dintre cele mai înalte clădiri din București, fiind amplasat în Piața Universității, lângă Teatrul Național.

  • Hotelul Intercontinental este primul hotel de 5 stele construit în România, în perioada comunistă, între anii 1967 – 1970, inaugurat la data de 23 mai 1971.
  • Este singurul hotel din București care are o sală de conferințe și o saună la peste 70 de metri înălțime. Are 283 de camere și apartamente, cuprinse în cele 22 de etaje, ce însumează aproximativ 90 de metri înălțime, de unde oferă clienților o panoramă superbă asupra orașului, dar și o piscină care reprezintă bazinul de înot aflat la cea mai mare altitudine din oraș.
  • In numerotarea etajelor lipsește cel cu numărul 13, pentru că s-a ținut cont de superstiția care spune că e considerat număr cu ghinion, iar sala de conferințe, numită Sala Ronda, are un perete semirotund decorat de Sabin Bălașa.
  • În Hotelul Intercontinental se află și singurul Apartament Imperial din București, situat la etajul al 19-lea, cu o suprafață de 240 mp. Mobila din acest apartament este albă, din lemn de nuc, poleită cu foiță de aur, iar obiectele de iluminat sunt din sticlă de Murano. Apartamentul a devenit cunoscut publicului larg în anul 1979, odată cu scenele filmate în el pentru celebrul film Nea Mărin miliardar.

 

 

Facebook Comments
You may also like
cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și salva copiii
Povestea tragică a unei mame care a ales să fie considerată cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și întreține copiii
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat la World Trade Center sau cu Prințesa Diana
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat cu Prințesa Diana sau la World Trade Center
Curiozități despre orașul Pompei, înghițit de erupția vulcanului Vezuviu
Curiozități despre orașul Pompei, acoperit de erupția vulcanului Vezuviu
Minunile lumii antice
Cele 7 minuni ale lumii antice