Home > Diverse > Menta, explozia de energie verde

Menta, explozia de energie verde

///
Comments are Off
Menta, explozia de energie verde

Menta este una dintre plantele care se cultivă cel mai ușor. Se înmulțește foarte repede și o puteți cultiva tot anul, chiar și într-un ghiveci. Dacă aveți grădină, această plantă nu ar trebui să vă lipsească, chiar dacă o plantați într-un colțișor unde pătrunde soarele sau este umbră parțial. Astfel, de primăvara până toamna târziu o veți avea la îndemână și vă veți putea bucura de beneficiile acesteia, iar în anul următor va răsări din nou și se va înmulți pe an ce trece.

Menta, după denumirea sa științifică Mentha piperata, se mai numește și explozia de energie verde”, asta datorită proprietăților sale de a energiza. Astfel, în cazul în care vă simțiți sleiți de putere și vlagă, un ceai de mentă, amestecată cu puțin busuioc, vă poate revigora și reda energia de care aveți nevoie. Și în amestec cu ceaiul verde constituie, de asemenea, un energizant excelent.

În combinație cu rozmarinul este un excelent tonic pentru creier, vă va ajuta la memorare, sporind capacitatea de memorare, întărind memoria și ascuțind gândirea. Poate fi consumată cu succes în perioadele de examene sau cu efort psihic intens.

Menta poate fi consumată și adăugată în salatele de legume, le va da acestora o aromă plăcută, cu iz mediteraneean.

Întrebuințări medicinale

Este bine cunoscut efectul ceaiului de mentă în cazul balonării și al problemelor digestive. Este în astfel de situații remediul natural cel mai la îndemâna oricui. Are efecte antispasmodice și ajută mușchii să se relaxeze, reducând crampele și spasmele stomacale.

Același ceai de mentă se recomandă și în cazul senzațiilor de vomă. Ceaiul va calma imediat aceste senzații neplăcute dar va calma și migrenele. Un simplu ceai de mentă poate face minuni, de îndată ce l-ați consumat, în cazul anumitor tipuri de migrene și, în special, al durerilor de cap provocate de sinuzită. În astfel de cazuri, fitoterapeuții recomandă și inhalațiile cu mentă care sunt extrem de eficiente pentru calmarea durerii și desfundarea sinusurilor înfundate.

Efectele analgezice ale mentei se recomandă și în cazul înțepăturilor de albine, a durerilor de dinți sau în cazul arsurilor. În aceste situații puteți prepara o emulsie din miere și ulei esențial de mentă, vreo 2 picături de ulei esențial de mentă, amestecate cu 2 linguri de miere și se aplică direct pe arsură. Menta va avea efect de răcorire în timp ce mierea reprezintă un pansament steril excelent în cazul arsurilor.

Pentru durerile provocate de indigestie, un ceai din amestec de mentă cu flori de mușețel va constitui remediul perfect, conform fitoterapeuților.

În zilele călduroase puteți prepara o limonadă foarte aromată în care trebuie să adăugați neapărat câteva frunze de mentă, pentru un plus de savoare și de răcorire.

Menta conține numeroase minerale și nutrienți precum: magneziul, calciul și potasiul. Așadar, nu ezitați să o folosiți cât mai des și să o introduceți în alimentația de zi cu zi, fie sub formă de ceai, fie adăugată în salatele de legume sau fructe.

 

Facebook Comments
You may also like
ierburi magice
Ierburi magice folosite pentru a atrage prosperitatea, bunăstarea și norocul
Cât ceai e bine să consumăm
Cât ceai e bine să consumăm. Ce se întâmplă în organism dacă bem prea mult ceai
Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretele femeilor japoneze
Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretele femeilor japoneze
Cum să-ți albești dinții în mod natural și ce remedii să folosești pentru a scăpa de dantura îngălbenită
Cum să-ți albești dinții în mod natural și ce remedii să folosești pentru a scăpa de dantura îngălbenită