Home > Diverse > Oamenii de știință germani confirmă existența altei vieți după moarte

Oamenii de știință germani confirmă existența altei vieți după moarte

///
Comments are Off
Oamenii de știință germani confirmă existența altei vieți după moarte

Oamenii de știință germani confirmă existența altei vieți după moarte. O echipă formată din oameni de știință, în domeniul psihologiei și al medicinei, din Berlin, a afirmat că, în urma unor experimente, a demonstrat existența unor experiențe de viață, chiar și după moarte.

Aceste afirmații sunt făcute ca urmare a unor concluzii rezultate în urma unor studii făcute pe pacienți, care s-au aflat în fața morții, practic au fost morți din punct de vedere clinic și readuși la viață după aproximativ 20 de minute de moarte clinică.

„Șuntem conștienți că cercetările noastre nu pot reprezenta convingeri pentru mulți oameni.”

Acești oameni de știință au recurs la o procedură care a fost experimentată pe un număr de 944 de persoane voluntare, pe parcursul a patru ani. Procedura necesita un amestec complex de medicamente, inclusiv epinefrina și dimetiltriptamina, pentru a permite organismului aflat în moarte clinică să supraviețuiască  în timpul procesului de reanimare.

Pacienților li s-a indus o comă temporară printr-un amestec de medicamente. Experimentul a fost posibil cu ajutorul unui aparat de resuscitare cardio-pulmonară (CPR), numit Auto Puls, folosit de altfel în ultimii ani pentru reanimarea pacienților. Echipa de cercetători, condusă de Dr. Berthold Ackerman, a monitorizat operațiile experimentale și a adunat mărturiile acestora.

Cu toate că există unele variații ușoare, legate de mărturiile subiecților, toți au avut amintiri din perioada în care se aflau în moarte clinică și majoritatea a descris niște senzații asemănătoare.

Cele mai multe amintiri comune descriu un sentiment de detașare de corp, capacitatea de levitație, seninătate totală și sentimentul de siguranță, căldură, experiența de dizolvare absolută, precum și prezența unei lumini copleșitoare.

Numeroase reviste medicale au scris în ultimii ani despre cazurile unor persoane aflate înaintea morții și care aveau halucinații. Despre aceștia, doctorul Ackermann și echipa sa susțin și consideră că de fapt trăiesc experiența vieții de apoi, o formă de dualism între minte și corp.

Oamenii de știință care au participat la experiment și susțin acest lucru, subliniază, de asemenea, faptul că sunt conștienți că aceste concluzii ale lor ar putea șoca o lume întreagă, deoarece sunt în dezacord cu unele dintre credințele și dogmele religioase.

„Știu că rezultatele noastre ar putea perturba credințele multor oameni”, spune doctorul Ackermann. „Noi doar am răspuns la una dintre cele mai mari întrebări din istoria omenirii, așa că sper că acești oameni vor fi capabili să ne ierte. Da, există viață după moarte și se pare că acest lucru se aplică pentru toată lumea „, susține doctorul Ackerman, conform publicației 7tales.net.

 

Sursa: 7tales.net

 

Facebook Comments
You may also like
Ea este femeia care s-a logodit cu o fantomă
Ea este femeia care s-a logodit cu o fantomă