Home > Rețete culinare > Salată de sfeclă roşie cu hrean

Salată de sfeclă roşie cu hrean

///
Comments are Off

Sfecla roşie este o legumă recunoscută pentru proprietățile sale curative în mai multe afecțiuni. Este o sursă bogată de vitamine (A, B, C, E, K), fibre şi minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magneziu). Se poate consuma crudă, fiartă sau coaptă. Salata de sfeclă roşie cu hrean se poate mânca atât ca aperitiv,  cât şi ca salată sau garnitură.

Ingrediente: 

  • 2-3 sfecle mici sau medii (dacă sunt prea mari se ard pe margini până se coc la mijloc);
  • 1 hrean mic;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • zeama de la 1/2 lămâie;
  • sare după gust.

Mod de preparare:

Se spală sfeclele şi se pun în cuptor la foc mediu pentru a se coace. Timp de coacere aproximativ 1 h. După ce se scot din cuptor şi se lasă să se răcorească, se curăță cu un cuțit de coajă, până se ia toată coaja (aceasta o să fie uşor arsă). Se taie rondele subțiri şi se amestecă într-un bol cu lămâia, uleiul de măsline şi se asezonează cu sare, după gust.

Hreanul se rade pe răzătoarea mică şi se pune peste sfeclă în bol şi se amestecă. Se serveşte ca salată, aperitiv sau ca garnitură la friptură sau piure de cartofi. Este delicioasă şi foarte sănătoasă!

 

Poftă bună la salată de sfeclă roşie cu hrean!

 

 

Facebook Comments
You may also like
Măştile cu efect de scrub te ajută să obții o piele de invidiat
Măştile cu efect de scrub te ajută să obții o piele de invidiat
10 trucuri rapide pentru un păr îngrijit
10 trucuri rapide pentru un păr îngrijit
Salata Tabouleh
Sos tzatziki cremos
Sos tzatziki cremos