Home > Diverse > Trucuri de îngrijire ale unui păr sănătos și actualele tendințe în styling

Trucuri de îngrijire ale unui păr sănătos și actualele tendințe în styling

///
Comments are Off

În ultimii ani, la modă a fost părul lung, fie că este vorba despre o tunsoare în trepte, un păr filat sau nu, făcut bucle romantice sau creț, ușor ondulat sau într-o „ciufuleală studiată”. A constituit un must-have pentru multe prezentări ale hair-styliștilor, constituind adevărate provocări pentru ei, atât în coafuri, cât și în culori. Un păr lung pe cât de atractiv poate fi, pe atât de dificil poate fi de lucrat cu el.

În moda anului 2016, se poartă culorile tari, nuanțe multiple care să se întrepătrundă, diverse combinații avangardiste, toate constituind un factor de stres asupra părului și scalpului. Chiar dacă industria cosmetică a avansat foarte mult și produsele de styling sunt din ce în ce mai avansate și performante, pentru a avea un păr lung şi sănătos trebuie acordată o mai atentă îngrijire, ceea ce înseamnă un pic de timp în plus şi cunoaşterea unor mici trucuri care să ajute la întreținerea lui, cât şi folosirea unor măşti pentru păr hrănitoare.

Se știe că regenerarea și creșterea părului sau căderea lui sunt influențate de stilul de viață, de alimentație, de stres, diete stricte, consum scăzut de alimente cu conținut bogat de vitamine, boli autoimune sau factori externi din mediu, cum ar fi poluarea sau apa.

Pentru regenerarea, creșterea și combaterea căderii părului, iată trei măști naturiste, pe care le poți face acasă.

  • Se amestecă într-un recipient (să nu fie din metal) un ou, o fiolă de vitamina A uleioasă, o lingură de ulei de ricin, o lingură de alcool (rom, votcă, coniac) şi, cel mai important ingredient, o lingură de gaz lampant. Este mai greu de găsit în zilele noastre, dar face minuni pentru firul de păr, îl întăreşte şi îl îngroaşă. Uleiul de ricin este cunoscut pentru beneficiile sale în regenerarea părului, ajută să nu se mai rupă cu uşurință, iar vitamina A hidratează şi calmează scalpul. Oul conține nutrienți care ajută atât la hrănirea şi repararea firului de păr, cât şi la hidratarea pielii. Se aplică cu ajutorul unei pensule la rădăcina părului, apoi pe toată lumgimea lui. Se acoperă cu o cască pentru păr sau o pungă de plastic şi se pune deasupra un prosop, pentru a se păstra căldura, aşa masca acționând mai bine. Se stă două ore cu masca, după care se spală părul cu şampon şi se limpezeşte abundent. Masca se poate face o dată pe lună sau o dată la trei săptămâni.
  • O altă mască foarte bună pentru repararea şi îngrijirea părului, este tot una pe bază de ulei de ricin. Cantitățile folosite la mască sunt pentru un păr lung, pentru păr scurt se vor folosi jumătate dintre ele. Masca se face din două linguri de ulei de ricin, o lingură de miere, zece picături de vitamina A, cinci capsule de vitamina E (se desfac şi se foloseşte conținutul) şi zeama de la o jumătate de lămâie. Se amestecă ingredientele până se obține o pastă omogenă, care se aplică pe păr şi se lasă să acționeze 30 de minute, după care se spală bine părul.
  • Cea de a treia mască hrănitoare şi reparatorie atât pentru păr, cât şi pentru scalp, este cea care conține următoarele ingrediente: un gălbenuş de ou, o lingură de miere, zeama de la o jumătate de lămâie, zece picături de vitamina A uleioasă şi o felie de avocado (sau câteva picături ulei de avocado). Se bate bine gălbenuşul de ou, se adaugă restul de ingrediente pe rând, iar felia de avocado o pasăm şi o adăugăm şi pe ea. Masca se aplică la rădăcină, unde se freacă un pic, pentru ca nutrienții să pătrundă în scalp, după care se întinde pe toată lungimea părului. Se stă 20-30 minute, după care se spală părul. Aceasta este o mască care se poate utiliza şi de 2-3 ori pe săptămână, de preferat seara, având un puternic efect emolient. Este bine ca părul să nu se usuce cu feonul când o utilizăm.

 

 

Sursa foto: beautyandthemist.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
machiaj
Trucuri de înfrumusețare prin machiaj
Coco Chanel, o viață de film
Coco Chanel, o viață de film. Impresionanta poveste a celebrei creatoare
Măști pentru față pe bază de lămâie, preparate în casă
Măști pentru față pe bază de lămâie, preparate în casă
Poți obține o piele frumoasă cu ajutorul zațului de cafea