Home > Rețete culinare > Baclava, cel mai renumit desert turcesc. Iată cum îl poți prepara acasă

Baclava, cel mai renumit desert turcesc. Iată cum îl poți prepara acasă

///
Comments are Off
Baclava, cel mai renumit desert turcesc. Iată cum o poți prepara acasă

Baclava, aceste renumit desert provine din țările orientale. Baclavaua este apreciată și la noi, iar rețeta următoare este ideală pentru a o pregăti acasă.

Baclava, un desert aparte

În țările arabe, dar și în Turcia, este considerată prăjitura națională și este o delicatesă în aceste regiuni. Cu siguranță cei care ați vizitat aceste locuri și iubiți dulciurile, ați mâncat cel puțin o dată baclava.

Citește și: Cea mai bună rețetă de kataif

Baclavaua se face în aceste regiuni din cele mai vechi timpuri, fiind considerată de-a lungul istoriei și delicatesa sultanilor. Acum, o baclava de calitate poate fi găsită și la noi în unele cofetării. Însă, de asemenea, poate fi preparată simplu și acasă și consumată proaspătă.

Din fericire rețeta acestui desert este foarte ușor de preparat, mai ales că acum în comerț se găsesc gata făcute foile de plăcintă, care în mod normal ar lua mai mult timp, dacă ar fi necesar să le pregătiți în casă.

Rețeta de baclava

Vă recomandăm rețeta clasică de baclava, gata într-o oră.

Citește și: Desertul biblic miraculos. Conține doar ingrediente menționate în biblie

Ingrediente:

  • 500 gr foi de plăcintă cumpărate din comerț;
  • 500 gr zahăr;
  • 250 gr nuci;
  • 200 gr unt;
  • 1pachet zahăr vanilat.

Citește și:Minciunele ardelenești. Desertul delicios, rețeta bunicilor

Mod de preparare:

Se unge o tavă cu unt și se așază 3-4 foi stropite între ele cu unt cald. Pe deasupra lor se presară un strat de nuci pisate, iar peste ele se pune din nou un strat de 3-4 foi unse între ele cu unt cald și apoi iar se presară un strat de nuci pisate. Se fac astfel atâtea straturi cât este înălțimea tăvii sau atât cât doriți să fie de groasă baclavaua.

Citește și: Mucenici moldovenești. Rețeta simplă făcută de gospodinele de la sate

Când sunt gata aranjate toate straturile, se taie baclavaua în lung și în lat cu un cuțit înmuiat în unt fierbinte, formând romburi sau dreptunghiuri cu laturile de 4-5 cm. Se stropesc pe deasupra cu restul de unt topit și se pun la cuptor la foc mic aproximativ 40-50 minute, până când vedeți că sunt bine rumenite.

Citește și: Plăcintă cu mere tăiate cubulețe

Se prepară un sirop din două pahare de apă, în care ați pus zahărul și plicul de zahăr vanilat. Se fierbe bine până când siropul capătă o ușoară consistență, apoi când baclavaua este rumenită, o parte din sirop se toarnă în tavă peste ea și se mai pune la cuptor cam 10-15 minute, până când siropul pătrunde bine. După ce este gata o lăsați la răcit și turnați restul de sirop rămas peste ea.

 

Poftă bună!

 

Facebook Comments
You may also like
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Dulceața de prune, cea mai simplă rețetă
Dulceața de prune, cea mai simplă rețetă
Prăjitură cu zmeură, tip pandișpan
Prăjitură cu zmeură, tip pandișpan
Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
Desert rapid. Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie