Home > Rețete culinare > Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie

Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie

Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie

Pentru zilele când vreți să pregătiți un desert delicios și ușor de preparat, vă recomandăm cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie, asortate cu căpșune sau zmeură. Acestea constituie un desert răcoros, cu care veți impresiona și care nu necesită multă îndemânare și nici multe ingrediente. Se pot face și pentru ocazii festive, deoarece sunt foarte aspectuoase. Se pot folosi și alte fructe, depinde de ce preferă fiecare.

Rețeta prezentată este pentru circa 6 porții.

Ingrediente:

  • 8 pișcoturi;
  • cremă de ciocolată;
  • căpșune sau zmeură pentru ornat;
  • înghețată de vanilie.

Pentru cremă:

  • 3 albușuri;
  • 3 linguri de zahăr;
  • 3 linguri smântână dulce;
  • 150 gr de ciocolată;
  • esență de rom, câteva picături.

Mod de preparare

Pentru cremă, se topește ciocolata la bain-marie și se amestecă cu smântâna, până ce se omogenizează și se adaugă și esența de rom. Compoziția obținută se amestecă cu albușurile bătute spumă împreună cu zahărul. Trebuie amestecate ușor, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus, pentru ca textura să rămână spumoasă.

Pișcoturile se rup bucățele și se așază în cupe sau pahare, în funcție de ce vrea fiecare. Peste ele se pune cremă de ciocolată și se bagă la frigider pentru circa o oră, pentru a se întări crema. După ce se scot se pune deasupra înghețata și se ornează cu căpșune sau zmeură (se pot folosi și fructe de pădure, în funcție de preferințe).

Se poate opta şi pentru varianta în care se bagă crema la rece şi după ce se scoate se ornează cupele. Astfel, se pot aranja şi în straturi intercalate, depinde de preferința fiecăruia.

Poftă bună la cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie!

 

Facebook Comments
You may also like
Plăcintă cu mere tăiate cubulețe
dulceață de zmeură
Dulceață de zmeură
Dulceața de trandafiri este o delicatesă un din
Dulceață de trandafiri
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă

Leave a Reply