Desert rapid pe care îl poți prepara oricând simți nevoie de ceva dulce și delicios.
Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
Pentru zilele când vreți să pregătiți un desert delicios și ușor de preparat, vă recomandăm cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie, asortate cu căpșune sau zmeură. Acestea constituie un desert răcoros, cu care veți impresiona și care nu necesită multă îndemânare și nici multe ingrediente.
Citește și: Prăjitură cu lămâie, un desert de care nu te mai saturi
Se pot face și pentru ocazii festive, deoarece sunt foarte aspectuoase. Se pot folosi și alte fructe, depinde de ce preferă fiecare.
Rețeta prezentată este pentru circa 6 porții.
Ingrediente desert rapid:
- 8 pișcoturi;
- cremă de ciocolată;
- căpșune sau zmeură pentru ornat;
- înghețată de vanilie.
Citește și: Minciunele ardelenești sau Ciurigăi. Desertul delicios, rețeta bunicilor
Pentru cremă:
- 3 albușuri;
- 3 linguri de zahăr;
- 3 linguri smântână dulce;
- 150 gr de ciocolată;
- esență de rom, câteva picături.
Desert rapid – mod de preparare
Pentru cremă, se topește ciocolata la bain-marie și se amestecă cu smântâna, până ce se omogenizează și se adaugă și esența de rom. Compoziția obținută se amestecă cu albușurile bătute spumă împreună cu zahărul. Trebuie amestecate ușor, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus, pentru ca textura să rămână spumoasă.
Citește și: Desertul biblic miraculos. Conține doar ingrediente menționate în biblie
Pișcoturile se rup bucățele și se așază în cupe sau pahare, în funcție de ce vrea fiecare. Peste ele se pune cremă de ciocolată și se bagă la frigider pentru circa o oră, pentru a se întări crema. După ce se scot se pune deasupra înghețata și se ornează cu căpșune sau zmeură (se pot folosi și fructe de pădure, în funcție de preferințe).
Se poate opta şi pentru varianta în care se bagă crema la rece şi după ce se scoate se ornează cupele. Astfel, se pot aranja şi în straturi intercalate, depinde de preferința fiecăruia.
Poftă bună la cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie!