Home > Rețete culinare > Plăcintă cu mere tăiate cubulețe

Plăcintă cu mere tăiate cubulețe

///
Comments are Off
Plăcintă cu mere tăiate cubulețe

Această plăcintă cu mere tăiate cubulețe este un desert foarte gustos, zemos și aromat, cu care vei impresiona. Este diferită de plăcinta cu mere clasică atât prin cocă, cât și prin faptul că merele se taie cubulețe. Se prepară foarte ușor, nu necesită mult efort și nici îndemânare, iar rezultatul este delicios.

Citește și: Checul cu ulei, un desert delicios

Ingrediente plăcintă cu mere tăiate cubulețe

  • 5 mere mari;
  • 90 gr de zahăr;
  • 130 gr de făină;
  • 2 ouă;
  • pliculeț de praf de copt;
  • 100 gr lapte;
  • 50 gr unt;
  • scorțișoară după gust;
  • esență de rom.

Citește și: Minciunele ardelenești. Desertul delicios, rețeta bunicilor

Mod de preparare

Merele se curăță de coajă și taie cubulețe și se pun într-un vas mai mare. Peste ele se presară scorțișoara. În alt vas se amestecă zahărul, făina, ouăle, praful de copt și laptele și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă esența de rom, după gust, apoi se topește untul și se încorporează în compoziție, pentru a o face mai fluidă.

Citește și: Plăcintă cu mere

Compoziția se toarnă peste merele tăiate cubulețe și se amestecă, după care se pune într-un vas termorezistent (poate fi de formă rotundă) și se bagă la cuptorul încins, la 180 de grade, pentru circa 50 de minute. După ce se scoate, se poate presăra zahăr pudră pe deasupra, se lasă să se răcorească puțin, după care se taie și se servește.

Citește și: Plăcintă de cartofi dulci

Poftă bună la plăcintă cu mere tăiate cubulețe!

 

Sursa foto: aromedinbucatarie.wordpress.com

 

Facebook Comments
You may also like
Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
Desert rapid. Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
dulceață de zmeură
Dulceață de zmeură