Home > Diverse > Brusturele, leac ideal pentru nodulii limfatici

Brusturele, leac ideal pentru nodulii limfatici

///
Comments are Off
Brusturele

Brusturele, această plantă considerată de multă lume ca fiind o buruiană supărătoare, este de fapt, un leac extrem de bun pentru diverse afecțiuni.

Brusturele, leac ideal pentru mai multe afecțiuni

Este ideal mai ales pentru afecțiunile pielii, precum eczeme, psoriazis sau alte afecțiuni cutanate, conform renumitului fitoterapeut Rosemary Gladstar.

Citește și: Mirodenii și plante aromatice ideale pentru imunitate

Aceeași sursă susține, în cărțile sale, că brusturele este un leac ideal pentru adolescenții care suferă din cauza schimbărilor hormonale ce produc acnee și coșuri sau de cele cauzate de consumul excesiv de zahăr, aditivi sau de alimentația tip fast-food.

Astfel, din brusture se poate prepara un ceai folosit pentru spălături în cazul pielii uscate, iritate și care suferă de diverse mâncărimi. Ceaiul de brusture poate fi pus și direct în apa de baie.

De asemenea, consumul de ceai din rădăcină de brusture este renumit și pentru efectul benefic asupra sistemului limfatic. Consumând câte 3-4 căni din acest ceai pe zi, puteți scăpa de nodulii limfatici aflați pe corp.

Conform fitoterapeuților, brusturele este ideal și ca leac pentru ficat. Astfel, persoanelor care suferă de probleme la ficat li se recomandă o tinctură preparată din părți egale din rădăcină de brusture și de păpădie. Această tinctură este un tonic ideal pentru ficat, ce ajută la întărirea lui.

Iată cum se prepară :

  • 1 parte de rădăcină de brusture; 
  • 1 parte rădăcină de păpădie;
  • 1 baton de scorțișoară;
  • alcool de 40 de grade sau oțet de mere nepasteurizat.

Mod de preparare:

Se toacă toate mărunt și se așază într-un borcan. Peste ele se adaugă alcoolul sau oțetul pentru a le acoperi. Așezați apoi borcanul la loc cald și însorit, pentru a le lăsa la macerat, între 4-6 săptămâni.

Dar se recomandă să agitați zilnic borcanul. După această perioadă de macerare, strecurați și păstrați lichidul într-un borcan închis, pe care îl veți depozita la rece într-un loc întunecos.

Citește și: Plante medicinale pentru imunitate care trebuie consumate în special toamna

De reținut este faptul că dacă ați folosit alcool la prepararea tincturii, aceasta poate rezista ani de zile. Pe când cea pe bază de oțet aproximativ un an.

Se ia de la o jumătate, până la o linguriță, de trei ori pe zi, timp de 4-6 săptămâni. Dar, dacă este necesar poate fi consumată și un timp mai îndelungat. Aceste trei plante folosite la această tinctură nu au contraindicații, susține aceeași autoare.

 

sursa: Plante medicinale-ghid esențial/ Rosemary Gladstar

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie