Home > Diverse > Efectele internetului asupra copiilor. Ce spun specialiștii despre asta

Efectele internetului asupra copiilor. Ce spun specialiștii despre asta

///
Comments are Off
Efectele internetului asupra copiilor

Efectele internetului asupra copiilor. Ce efecte poate avea asupra copiilor folosirea excesivă a internetului. Iată ce spun specialiștii.

Efectele internetului asupra copiilor

Este evident faptul că în zilele noastre calculatorul și telefonul mobil joacă un rol important. În multe situații este indispensabil, iar acolo unde nu este a devenit preocuparea numărul unu pentru foarte multă lume.

Citește și: Obiceiuri necesare pentru copii manierați

Faptul că de mici copiii sțiu să utilizeze această tehnologie este un avantaj în zilele noastre. Însă modul în care o fac și timpul alocat acestei activități trebuie supravegheate îndeaproape de către părinți. Dacă este folosit cu măsură și nu este vorba despre folosirea excesivă a internetului, nu este nimic rău, dimpotrivă li se pot dezvolta copiilor anumite abilități.

Conform spuselor doctorului Spock, renumitul pediatru și autor al mai multor cărți de specialitate, copiii care utilizează calculatorul dezvoltă anumite abilități logice. Însă, tot el mai spune că trebuie evitată folosirea excesivă a internetului și nu trebuie făcută o prioritate din asta. Preocupările de bază ale fiecărui copil trebuie să rămână joaca în aer liber, cititul și preocupările sportive.

Cum îi influențează pe copii

Doctorul Spock spune că jocurile video care au la bază violența și împușcăturile au un efect extrem de negativ asupra copiilor. Pe lângă faptul că reprezintă o pierdere de timp fără o bază constructivă. Singurul lucru bun ar fi dezvoltarea coordonării dintre ochi și mână.

Citește și: Cum să-ți transformi copilul într-un adult de succes

De asemenea, se poate dezvolta dependența și implicit refuzul celorlalte activități cu rol constructiv pentru educarea și creșterea copiilor. Doctorul recomandă părinților să aleagă jocuri potrivite vârstei lor și care să conțină mesaje pozitive sau cele care se bazează pe intelect. Spre exemplu cele de descifrare ale unor indicii.

Citește și: Maniere necesare în corespondența virtuală

De asemenea, specialistul recomandă în ceea ce privește timpul petrecut la calculator să fie în funcție de vârsta fiecărui copil și de motivul pentru care folosește computerul. Dar, totodată atenționează asupra faptului că dacă timpul destinat acestei activități duce la neglijarea celorlate sarcini. Ca de exemplu relațiile cu părinții sau prietenii, atunci ar trebui să fie limitat accesul lor la această activitate. Aceeași sursă spune că această activitate ar trebui supravegheată de adulți.

Reguli de folosire a internetului de către copii

Iată câteva reguli utile copiilor atunci când folosesc internetul, recomandate de doctorul Spock.

Să nu dea informații personale nimănui cu care interacționează pe rețelele de socializare. Ideal ar fi să nu interacționeze cu persoane necunoscute. Se referă la adresă, nume, număr de telefon, fotografii cu ei sau familia.

Citește și:Conduita morală în online. Cum să ne comportăm pe internet

Niciodată să nu spună parola nimănui. Trebuie să le atrageți atenția câ în spațiul virtual de comunicare, deși toți par prieteni sunt de fapt niște străini față de care trebuie să păstreze discreția și să evite comunicarea cu ei.

Trebuie să-i sfătuiți în legătură cu atitudinea pe care trebuie să o adopte în legătură cu informațiile nepotrivite pe care le recepționează în spațiul virtual. Și să întrerupă legătura de comunicare în cazul mesajelor stânjenitoare, dar trebuie să vă relateze mesajul pentru a le putea explica semnificația acestuia.

Citește și: Profesori care nu au ce căuta în învățământ. Profilul dascălului fără vocație

Explicați-le modul de comportare în rețea, și faptul că la fel ca în alte situații și aici trebuie să se comporte civilizat față de interlocutori. Să nu folosească un vocabular inadecvat nici atunci când se află sub acoperirea anonimatului.

Exercitați-vă dreptul de a supraveghea accesul lor la anumite site-uri, jocuri, rețele de socializare.

 

 

sursa foto: pixabay.com

Facebook Comments
You may also like
Rădăcina care tratează numeroase afecțiuni. Este considerată o buruiană, deși este un adevărat panaceu
ce se întâmplă când mergi pe jos
Ce se întâmplă, de fapt, în corp, când mergi 10 mii de pași pe zi
Alimente interzise dimineața
Alimente INTERZISE dimineața pe stomacul gol. Pot produce boli gastrice
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile