Berea este cea mai consumată băutură după apă. Pe lângă savoarea plăcută, această băutură potolește setea mai ales în zilele toride de vară. Și totuși indiferent de anotimp berea se bucură de notorietate în aproape toate frigiderele, fiind bine venită după o masă copioasă. Acum poți să-ți prepari singur berea chiar în bucătaria ta, având garanția că vei consuma cea mai naturală și pură bere.
Iată rețeta!
Ingrediente:
- 10 litri apă;
- 1 kg malț de orz;
- 500 gr zahăr;
- 10 gr frunze de hamei;
- 30 gr drojdie de bere;
- 1 kg porumb boabe.
Mod de preparare
Se fierbe porumbul împreună cu malțul în cei 10 litri de apă. După ce sunt bine fierte se adaugă foile de hamei, se fierb aproximativ 15 minute. Apoi se strecoară berea și se adaugă zahărul, iar după ce s-a răcit și a ajuns la circa 30 de grade se pune drojdia de bere și se amestecă bine. Se lasă la rece două zile, apoi poate fi pusă în sticle care se țin tot la rece. Se poate consuma după 24 de ore.
Poftă bună!