Cornulețe cu nucă, fragede și delicioase. Se topesc în gură și nu te mai poți opri din mâncat. Iată rețeta pe care o recomandăm.
Cornulețe cu nucă
Multă lume pregăteşte, atât la diverse ocazii, cât şi în zilele obişnuite, cornulețe cu nucă sau cu altă umplutură, în funcție de preferințe. Acestea reprezintă un desert foarte gustos, ce nu necesită multă îndemânare şi care este pe placul multora. Rețeta următoare este de cornulețe umplute cu nucă.
Citește și: Prăjitura Kati, un desert de sărbătoare
Ingrediente:
- 1 kg de făină;
- 300 gr untură;
- 2 linguri de oțet;
- 6 gălbenușuri;
- puțină sare;
- 1 pahar de smântână;
- 1 cub mic de drojdie.
Citește și: Salam de biscuiți
Crema:
- 300 gr zahăr;
- 6 albușuri;
- 300 gr nucă.
Citește și: Prăjitură cu lămâie, un desert de care nu te mai saturi
Zahărul se freacă cu albușurile bătute spumă și se adaugă nuca. Amestecate toate vor căpăta consistență și vom putea umple cornulețele.
Mod de preparare:
Făina se amestecă bine cu untura apoi se adaugă gălbenușurile, oțetul și smântâna, drojdia care a fost înmuiată în puțină apă călduță. Se presară un praf de sare. Se formează un aluat consistent din care vom face o pătură pe care o vom întinde cu făcălețul.
Citește și: Prajitura cu miere. Rețeta rapidă, simplă și delicioasă
Vom tăia în pătrățele, dimensiunea lor să fie în funcție de cât de mici sau mari vrem să fie cornulețele. De preferat mai mici. Apoi umplem fiecare pătrățel cu nucă sau gem de prune. Unim două dintre colțuri, lipindu-le, și obținând astfel cornulețele.
Citește și: Cozonac cu nucă, rahat și cacao
Așezăm cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se vor pune la cuptorul încălzit în prealabil, la foc mic, timp de aproximativ 30 minute. După ce sunt coapte le dăm prin zahăr pudră.
Citește și: Desertul biblic miraculos. Conține doar ingrediente menționate în biblie
Poftă bună!
sursa foto: retetelemarianei.wordpress.com