Home > Rețete culinare > Prăjitura Kati, un desert de sărbătoare

Prăjitura Kati, un desert de sărbătoare

///
Comments are Off
Prăjitura Katitesta

Prăjitura Kati este ideală pentru ocazii. În multe zone din Ardeal este prăjitura care nu lipsește de pe platoul cu dulciuri în zilele de sărbătoare. Iată cât de simplu se prepară acest deliciu dulce.

Prăjitura Kati, un deliciu dulce

Conține ingrediente la îndemâna oricui și poate fi preparată rapid și ușor. Nu trebuie să fiți o mare gospodină în bucătărie, pentru a face prăjitură Kati, ci doar să respectați rețeta și vă veți încânta și impresiona musafirii cu gustul său special.

Citește și: Prajitura cu miere. Rețeta rapidă, simplă și delicioasă

prăjitura kati

Prăjitura Kati

Ingrediente:

  • 500 gr făină;
  • 150 gr zahăr;
  • 150 gr unt;
  • 4 gălbenușuri;
  • 1 praf de copt.

Citește și: Prăjitură cu lămâie, un desert de care nu te mai saturi

Se frământă bine aceste ingredient cu lapte cât cuprinde până când obțineți aluatul. Din acesta veți face trei foi pe care le veți întinde cu făcălețul și pe care le veți coace în tava tapetată cu hârtie de copt.

Crema pentru prăjitura Kati:

  • un pachet zahăr vanilat;
  • 2 linguri de cacao;
  • 2 linguri de gem;
  • 1/2 pachet unt;
  • 100 gr zahăr;
  • nuci sfărâmate, stafide, rahat;
  • puțin lapte.

Citește și: Prăjitură însiropată și tăvălită prin nucă de cocos

Untul se mixează împreună cu zahărul până când devine cremos. După coacere, o foaie se sfărâmă și se amestecă cu crema de unt, gem, esența de rom, pudra de cacao, zahărul vanilat și nucile sau stafidele, în funcție de preferințe. Se adaugă puțin lapte, cât este necesar pentru a putea obține o cremă consistentă. Se frământă toate și se umplu cele două foi rămase.

rețeta de prăjitura kati

Prăjitura Kati

Glazura pentru prăjitura Kati

  • 4 albușuri;
  • 150 gr zahăr pudră.

Citește și: Prăjitura cu brânză

Albușurile și zahărul se mixează împreună pe aburi, pe un vas cu apă care fierbe. Când albușul începe să capete o ușoară consistență se glazurează prăjitura. Pentru aspect puteți modela cu diverse forme, folosind ciocolată topită sau glazură de ciocolată pe deasupra.

 

Poftă bună la prăjitura Kati!

 

Facebook Comments
You may also like
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Dulceața de prune, cea mai simplă rețetă
Dulceața de prune, cea mai simplă rețetă
Prăjitură cu zmeură, tip pandișpan
Prăjitură cu zmeură, tip pandișpan
Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
Desert rapid. Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie