Home > Rețete culinare > Pulpă de miel umplută

Pulpă de miel umplută

///
Comments are Off
Pulpă de miel umplută

Mielul este considerat o delicatesă, iar de Paște acesta constituie felul de bază pentru foarte mulți gurmanzi care preferă această carne. El se prepară sub diverse forme. În Ardeal, se prepară pulpă de miel umplută, aceasta fiind mâncarea tradițională de Paște.

Vă recomandăm o rețetă de pulpă de miel umplută, la cuptor, rețetă pe care o pregătesc gospodinele doar cu ocazia sărbătorilor pascale.

Ingrediente:

  • pulpă de miel;
  • 6 ouă crude;
  • 6 ouă fierte;
  • organele dintr-un miel;
  • 300 gr miez de pâine;
  • 5 căței de usturoi;
  • 2 legături de pătrunjel;
  • 2 legături de usturoi verde;
  • condimente, sare, piper, boia;
  • puțin ulei.

Mod de preparare:

Pulpa din față trebuie tăiată cu coastele. Pielea se desprinde de os și se formează ca un săculeț, unde se va introduce umplutura.

Organele se pun la fiert, iar după ce sunt fierte le lăsați la răcit, apoi le dați prin mașina de tocat împreună cu ouăle fierte, pătrunjelul și usturoiul.

Amestecați apoi tocătura cu miezul de pâine, ouăle crude, adăugați condimentele și puțin ulei. Se amestecă foarte bine pentru a se omogeniza compoziția.

Pulpa de miel o veți condimenta la exterior cu sare, piper și boia de ardei dulce. Introduceți apoi compoziția în pulpă și la final coaseți pentru a o închide. Deasupra puteți să mai puneți usturoi verde, pătrunjel și ulei.

O așezați într-o tavă în care puneți puțină apă, apoi acoperiți pulpa umplută cu staniol și o veți pune la cuptor, timp de aproximativ 2 ore, la foc mic. Scoateți staniolul și mai lăsați-o puțin la cuptor să se rumenească deasupra.

 

Poftă bună la pulpă de miel umplută!

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cozonac cu nucă, rahat și cacao
Cozonac cu nucă, rahat și cacao
Drob de pui cu verdeață
Drob de pui cu verdeață
Săptămâna Mare, credință şi tradiții
Săptămâna Mare, credință şi tradiții
Crema de urzici, o mâncare de sezon