Prăjitura cu brânză este una dintre cele mai apreciate deserturi preparate în casă. Vă recomandăm o rețetă simplă, dar foarte gustoasă.
Prăjitura cu brânză, rețeta de casă
Prăjiturile sunt printre deserturile cele mai consumate, iar dacă acestea sunt făcute în casă sunt cu atât mai delicioase și apreciate. La fel este și în cazul desertului prăjitura cu brânză. Aceasta este ușor de făcut, gustoasă și poate fi consumată atât caldă, cât și după ce aceasta s-a răcit. Iată aici rețeta.
Citește și: Prăjitură cu lămâie
Ingrediente:
- 500 gr făină;
- 150 gr zahăr;
- 250 gr unt sau margarină;
- 2 gălbenușuri;
- 1 pachet praf de copt;
- 2 linguri cacao;
- 1 pachet vanilie.
Citește și: Prăjitură însiropată și tăvălită prin nucă de cocos
Se frământă untul sau margarina cu făina. Apoi se adaugă gălbenușurile amestecate cu zahărul, praful de copt, vanilia și cele 2 linguri de cacao.
Se amestecă toate și se frământă bine, apoi se împarte în două părți. Facem două foi. Prima o întindem în tavă după ce am pus hârtie de copt iar peste ea vom întinde următoarea umplutură și acoperim cu cea de a doua foaie.
Umplutura:
- 1 kg brânză;
- 2 gălbenușuri;
- 250 gr zahăr;
- 1 pachet vanilie;
- 2 linguri de griș;
- 4 albușuri spumă;
- stafide înmuiate în lapte cald.
Citește și: Prajitura cu miere. Rețeta rapidă, simplă și delicioasă
Se amestecă toate aceste ingrediente până când se obține o pastă omogenă.
Punem pe urmă la cuptorul încălzit și o lăsăm aproximativ 30 minute. Ideal este să testăm cu o scobitoare dacă este coaptă. Dacă pe scobitoare rămâne aluat înseamnă ca mai trebuie lăsată la cuptor.
După ce ați scos-o de la cuptor puteți să presărați deasupra zahăr pudră.
Citește și: Baclava, cel mai renumit desert turcesc. Iată cum îl poți prepara acasă
Poftă bună! la prăjitură cu brânză!