Home > Diverse > Cum să devii o persoană influentă

Cum să devii o persoană influentă

///
Comments are Off
Cum să devii o persoană influentă

Cum să devii o persoană influentă și cum trebuie să procedezi pentru a-ți atinge scopurile. Iată ce spun specialiștii în comunicare.

Cum să devii o persoană influentă

Dale Carnegie ne dă câteva sfaturi despre cum să devii o persoană influentă. Renumitul specialist în comunicare, autorul mai multor cărți de specialitate, ne dă câteva sfaturi despre cum trebuie să procedăm pentru a avea influență asupra oamenilor. De asemenea, ne spune cum să procedăm pentru convingerea acestora, pentru a ne atinge scopurile.

Iată câteva dintre sfaturile sale:

Nu critica pe nimeni. Critica provoacă celui în cauză un sentiment de repulsie, generând resentimente față de cel ce critică. Este inutil să aduci critici cuiva, deoarece instinctual omul are tendința de a se justifica și de a adopta o atitudine defensivă. Pornind de la critică, cel criticat, simțindu-se ofensat, va avea tendința de a nu fi de acord cu tine privitor chiar și la alte subiecte.

Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

Șansele de a fi agreat, apreciat și chiar acceptat atât tu ca om, cât și ideile, concepțiile sau produsele pe care le promovezi, sunt mult mai mari atunci când elogiezi în mod inteligent interlocutorul, decât să-l cenzurezi. Oamenii vor căpăta în felul acesta încredere în tine, câștigându-le simpatia. Se știe că oricine apreciază cuvintele de laudă, complimentele sau orice feedback pozitiv la adresa sa.

Dacă ai greșit într-un fel sau altul este mult mai indicat să te corectezi singur, decât să lași ca această corectură să vină din partea interlocutorilor. Aceștia vor aprecia gestul onest de a-ți recunoaște vina și le vei câștiga încrederea în felul acesta.

Citește și:Ce caută bărbații la o femeie. Ce calități are femeia ideală în ochii unui bărbat

Persoanele care știu să își asculte interlocutorul sunt mult mai agreate și mai populare. Acest fapt denotă interesul față de interlocutor și de problemele acestuia și astfel încrederea oamenilor în tine va crește.

Când nu ești de acord cu modul de a acționa al interlocutorului, nu-l cenzura și nu-i aduce critici. Întâi trebuie să-l asculți pentru a vedea de ce a procedat așa. Este un mare atu în fața interlocutorilor capacitatea de a fi tolerant și înțelegător.

Nu oferi sfaturi fără să ți se ceară

Nu oferi sfaturi nimănui dacă nu ți se cere lucrul acesta. Poți face asta doar dacă cel pe care îl sfătuiești îți este o persoană foarte apropiată, altfel, cel sfătuit s-ar putea simți ofensat.

Citește și:De ce nu obții ce-ți dorești. Secretele care te vor scăpa de blocaje în realizarea visurilor

De asemenea, autorul îi sfătuiește pe toți cei care doresc să lege relații sociale de succes să se intereseze ei primii de ceilalți, decât să aștepte ca aceştia să o facă despre ei. Să evite criticile, să nu condamne și să nu se plângă. Deoarece oamenii nu vor să se încarce cu problemele nimănui. Fiecare le are pe ale lui. De aceea, o persoană agreabilă, jovială și veselă va fi mult mai ușor acceptată în orice cerc social.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )