Home > Diverse > Cum să fii fericit. 6 lucruri care îți aduc fericirea

Cum să fii fericit. 6 lucruri care îți aduc fericirea

///
Comments are Off
Cum să fii fericit

Cum să fii fericit și ce trebuie să faci pentru a atinge fericirea. Iată cât de simplu este, de fapt.

Fericirea este o stare de bine pe care toți oamenii vor să o atingă. Pentru fiecare om în parte, aceasta înseamnă altceva, dar există o serie de lucruri care pot fi comune. În multe situații suntem fericiți, dar, de fapt, nici nu știm sau nu apreciem momentele fericite și le conștientizăm valoarea abia când le-am pierdut.

Citește și: Legile karmei. Cele 12 principii budiste

Iată 6 lucruri care îți vor aduce fericirea. Dacă ai deja parte de aceste lucruri, înseamnă că te poți considera o persoană cu adevărat fericită.

Cum să fii fericit

1. Iubește!

Dă frâu liber sentimentelor. Iubește și îndrăgostește-te fără rețineri atunci când întâlnești persoana cu care rezonezi și față de care simți acea atracție irezistibilă. Iubirea este un lucru divin, iubirea te trasformă, te face mai fericit și mai frumos. Atunci când iubești, fața ta radiază de frumusețe, ai un tonus ridicat și știi să dai valoare vieții. Bucură-te și prețuiește fiecare moment!

Citește și: Secrete pentru a-ți atinge obiectivele și îndeplini visurile. Ce spun autorii de succes ai unor cărți de dezvoltare personală

2. Fii recunoscător!

Atunci când știi să prețuiești ceea ce ai, bucurându-te de orice lucru oricât de mic și nesimnificativ ar părea, înseamnă că ești un om fericit. Fericirea constă în lucrurile simple. Este susținut de către specialiști faptul că realizările mici și dese aduc mult mai multă satisfacție, fericire și împlinire, decât realizările mari, dar care se întâmplă rar.

Citește și: Citate ale lui Confucius, care îți pot schimba viața

3. Călătorește!

Plimbările fac parte din categoria lucrurilor care ne fac fericiți. Pe bună dreptate, călătoriile sunt o încântare a simțurilor. O încântare a vizualului, unul dintre simțurile cele mai importante de care omul dispune. Diversitatea locurilor și a destinațiilor, precum și posibilitatea de a experimenta tot ce este nou, inedit și diferit de cultura și mediul cu care suntem obișnuiți ne fac fericiți. Călătoriile sunt, așadar, pe lista lucrurilor și a momentelor care ne aduc fericirea.

Citește și: Cum recunoști un narcisist. Caracteristicile unei astfel de persoane

4. Fă ceea ce-ți place!

Indiferent de alegerea și opțiunea fiecăruia trebuie să faci ceea ce îți place, să-ți faci mereu timp pentru lucrurile care te fac să te simți bine, să te simți împlinit, acestea îți vor aduce fericirea. Bineînțeles că e bine să alegi lucruri care sunt în armonie cu legile morale. Doar astfel te vei bucura de ceea ce-ți place, având conștiința împăcată. Fie că citești, asculți muzică sau faci sport, fiecare dintre aceste activități îți poate aduce satisfacție și implicit fericire.

Citește și:Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

  • Citește! Prin citit vei avea satisfacția cunoașterii, deoarece cu fiecare carte citită îți lărgești orizontul cunoașterii și dezvolți o mai mare capacitate de rațiune și, implicit, un sentiment de împlinire care îți aduce fericirea.
  • Fă sport! Sportul te ajută atât la nivel fizic cât și mental, te va face mai tonic mai plin de energie, vitalitate și vei avea un moral ridicat, care nu poate să-ți aducă decât fericirea.
  • Ascultă muzică! Orice gen de muzică care îți aduce buna dispoziție, care te face să te bucuri de viață este un moment de fericire. Însăși muzica este o terapie care ne face fericiți.

5. Cum să fii fericit – Fii altruist! 

„Ajută ori de câte ori poți, și întotdeauna poți,”, spune Dalai Lama. Ajută, așadar, ori de câte ori ai ocazia sau ți se cere ajutorul, astfel vei avea satisfacția că ai făcut un lucru bun pe care tu la nevoie ți-ai dori să-l primești din partea celor din jur. Însă, nu ajuta niciodată așteptând răsplată. Ajutorul condiționat se transformă în interes și nu oferă satisfacția sufletească pe care o ai atunci când oferi ajutor într-un mod altruist.

Citește și: Cum poți adopta gândirea pozitivă. Sfaturi de la părintele acestui concept

6. Petrece timp cu persoanele dragi!

Oricât de ocupat ai fi trebuie să petreci cât mai mult timp cu cei dragi, să apreciezi prezența lor și fii conștient de fericirea pe care o trăiești, avându-i în preajmă. Timpul petrecut alături de cei dragi este cea mai mare fericire pe care o poate experimenta un om. Fii conștient de această fericire și o apreciază la momentul prezent, pentru a nu avea regrete în viitor!

 

 

Facebook Comments
You may also like
Mantre pentru a atrage energia pozitivă
Mantre care te vor ajuta să-ți transformi viața
cărți de dezvoltare personală
Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă
Citate ale lui Confucius
Citate ale lui Confucius, care îți pot schimba viața
Lucruri care îți consumă energia și care reprezintă o pierdere de timp
Lucruri care îți consumă energia și care reprezintă o pierdere de timp