Home > Diverse > Secrete pentru a-ți atinge obiectivele și îndeplini visurile. Ce spun autorii de succes ai unor cărți de dezvoltare personală

Secrete pentru a-ți atinge obiectivele și îndeplini visurile. Ce spun autorii de succes ai unor cărți de dezvoltare personală

///
Comments are Off
Secrete pentru a-ți îndeplini visurile

Secrete pentru a-ți atinge obiectivele și îndeplini visurile. Ce spun renumiții autori ai unor cărți de dezvoltare personală de mare succes.

Secrete pentru a-ți îndeplini visurile

Conform renumitei scriitoare Doreen Virtue, autoarea mai multor cărți de dezvoltare personală, pentru a ni se putea îndeplini visurile și dorințele trebuie să respectăm anumite reguli. Dar și să dezvoltăm o serie de obiceiuri, pe care trebuie să le transformăm în crezuri ce se vor însușii bine în subconștient, pentru a se putea transforma în realitate.

Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

Iată ce sfaturi ne recomandă autoarea pentru îndeplinirea visurilor.

Stabilește-ți scopul!

Primul pas ar fi să cerem ajutor, spune sursa. Mai exact trebuie să ne stabilim bine scopul, să știm exact ce vrem de la viață. Același principiu este promovat și de Ileana Vulpescu prin cunoscutul citat devenit viral pe internet, „Dacă nu știi ce să ceri de la viață, viața nu știe ce să-ți dea.”

Citește și: De ce nu obții ce-ți dorești. Secretele care te vor scăpa de blocaje în realizarea visurilor

De altfel, foarte mulți alți autori și renumiți filozofi suțin această idee. Conform acestor teorii, legea liberului arbitru ar funcționa, și din această cauză este foarte important să-ți stabilești scopul în viață pentru a putea urma cursul acelui drum și a-ți atinge obiectivul.

Citește și: Cum să cucerești o persoană. Trucuri psihologice de seducție

Ideea ar fi să-ți stabilești intenții cât mai clare, bine formulate, nicidecum incerte. Nesiguranța cu privire la ceea ce-ți dorești îți poate împiedica realizarea dorinței, întrucât transmiți subconștientului un lucru incert, pentru care nu ești hotărât, iar acesta nu-l va percepe ca fiind realizabil.

Cultivă-ți credința!

Elimină neîncrederea că acel lucru nu se va realiza. Dacă îl vei percepe ca pe ceva irealizabil, deși ți-l dorești și visezi la el, cu siguranță el va rămâne un lucru irealizabil. Acest lucru este foarte important pentru a nu vă bloca singuri capacitatea de a obține ceea ce vă doriți.

Citește și: Lucruri care te lasă fără energie. Evită să le faci pentru a fi în formă mereu

Secrete pentru a-ți atinge obiectivele – Dezvoltă-ți motivația!

Caută un lucru care să te motiveze și adu-ți aminte de fiecare dată cât de important este acel lucru, cât de frumos va fi atunci când vei avea parte de el și crede în motivația ta! Amintește-ți cât de multe satisfacții vei avea după ce visul tău va deveni realitate. Aceasta te va motiva să dai tot ce ai mai bun în tine, să lupți pentru visul tău și pentru îndeplinirea lui.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia

De asemenea, răbdarea este foarte importantă în atingerea obiectivelor. Dacă îți vei pierde răbdarea pe drum, cu siguranță nu vei ajunge să ți se îndeplinească visul. Adu-ți aminte de maxima lui Paulo Coelho, care spune: „De obicei ultima cheie este cea care deschide ușa.” Sau îți poți aminti, de ce nu, de cea al lui Edison: „Mulți dintre cei care eșuează o fac pentru că nu și-au dat seama cât de aproape au fost de succes înainte de a renunța.”

Citește și: Reguli pentru o viață liniștită și echilibrată

Perseverența este foarte importantă în atingerea țelurilor. Numai cei care nu-și doresc suficient de mult un lucru renunță pe parcurs. “Învingătorii nu renunță, iar cei care renunță nu ajung învingători”, spunea pe bună dreptate Aristotel.

Repetă afirmații pozitive!

Aceași autoare spune că trebuie să-ți stabilești niște afirmații pozitive, pe care le vei repeta constant, devenind o obișnuință. Repetând mereu acele afirmații, ca și cum ele s-ar împlini, ca și cum ele ar fi reale, subconștientul va ajunge să le perceapă ca fiind reale.

Citește și: Reguli pentru o viață liniștită și echilibrată

Afirmațiile pozitive sunt extrem de importante în atingerea scopurilor, deoarece „valoarea lor constă în pregătirea treptată a minții în vederea succesului”, susține Doreen Virtue.

Secrete pentru a-ți atinge obiectivele – Vizualizează succesul!

Foarte important este să-ți vizualizezi succesul, să-ți imaginezi că deja trăiești acel vis. Să vezi cu ochii minții. Spre exemplu, dacă îți dorești o poziție socială bună este important să vizualizezi ca și cum tu deja ai deține acea poziție. De asemenea, jobul sau funcția la care visezi.

Citește și: Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă

Vizualizarea îți definește mai bine ceea ce dorești să obții și să realizezi. Imaginează-te ca fiind deja acolo, ocupând aceea postură. Vizualizând tot mai des, subconștientul îl va accepta ca fiind adevărat. Acest lucru te va ajuta să te apropii foarte mult de visul tău. Magia imaginației funcționează foarte bine, se știe că orice realizare a pornit de la imaginație. „Tot ce îți poți imagina că e real devine real”, spunea Pablo Picasso.

Citește și: Sentimente care îmbolnăvesc. Ce afecțiuni pot produce râsul, plânsul, furia, ura, teama sau tristețea

Secrete pentru a-ți atinge obiectivele – Adoptă o atitudine pozitivă!

„Pozitivitatea este limbajul raiului”, spune Doreen Virtue. Optimismul accelerează procesul de realizare a dorinței. Conceptul de gândire pozitivă este susținut de foarte mulți autori sau filozofi, începând cu fondatorul acestui concept, francezul Émile Coué. Acesta a fost printre primii care a vindecat pacienți de diverse afecțiuni cu ajutorul autosugestiei conștiente. Practic cu ajutorul gândirii pozitive.

Citește și: Mantre care te vor ajuta să-ți transformi viața

El a scris în cartea sa intitulată „Autocontrolul prin sugestie conștientă”, numeroase maxime prin care promova conceptul de gândire pozitivă și importanța atitudinii pozitive în atingerea țelurilor. Una dintre maximele sale extrem de convingătoare, de care ar trebui să țină seama fiecare, este următoarea:’’Cultivă certitudinea că vei obține ceea ce îți dorești și chiar vei obține acest lucru, în măsura în care dorința ta este rezonabilă.’’

Citește și alte articole pe aceeași temă:

Sfaturile lui Socrate, părintele flozofiei, pentru o viață echilibrată

Sfaturi din înțelepciunea popoarelor arabe. Maxime care îți vor da de gândit

Sfaturi pentru cupluri. Oricine trebuie să le urmeze, pentru armonie în relație

Cele mai înțelepte maxime și sfaturi traduse din latină

Sfaturile lui Buddha. Cele mai profunde învățături ale filozofiei budiste

Cum să-ți găsești echilibrul  în viață respectând sfaturile lui Osho

Sfaturi pentru o viață fericită și împlinită

25 sfaturi înțelepte ale bătrânilor din popor

5 sfaturi pentru liniștea sufletească

Cum să treci peste un impas. Sfaturi care te pot ajuta să ai o atitudine pozitivă

Filozofiile lui Nietzsche, adevărate învățături și sfaturi de viață

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )