Home > Bunele maniere > Sfaturi pentru o viață fericită și împlinită

Sfaturi pentru o viață fericită și împlinită

///
Comments are Off
Sfaturi pentru o viață fericită

Sfaturi pentru o viață fericită și împlinită. Ce trebuie să faci pentru a obține ceea ce îți dorești și a reuși în viață.

Vorbele unui înțelept bătrân, sunt, de fapt,  niște simple sfaturi pe care de multe ori le ignorăm și de aici apar numeroase neplăceri în viața noastră.

Sfaturi pentru o viață fericită

De-a lungul timpului numeroși înțelepți au transmis generațiilor următoare o parte dintre gândurile lor înțelepte. Unele au fost consemnate în cărți, altele nu, fiind transmise prin viu grai.

Iată secretele care sunt de fapt câteva sfaturi ale unui înțelept necunoscut, ce au fost transmise de generații urmașilor săi. Secretele și sfaturile sale înțelepte te vor ajuta să ai o viață liniștită și mai împlinită, dacă le vei respecta.

Evită atât lucrurile, cât și persoanele negative, orice sursă de energie negativă care îți poate afecta comportamentul și evoluția. Evită, așadar, tot ce știi că nu este bine pentru tine și pentru sănătatea ta. De asemenea, evită oamenii care te influențează negativ, te îndeamnă la lucruri care îți pot aduce nenorociri.

Maxime și vorbe înțelepte

„O persoană rea e ca și o fereastră murdară, nu lasă niciodată soarele să pătrundă prin ea.” William Thackeray

Citește și: Sfaturi profunde de viață, lăsate de Marin Preda

Privește lucrurile din toate unghiurile de abordare și din toate punctele de vedere. Doar așa vei putea alege decizii obiective și corecte. Încearcă să te pui în pielea celor din jur, pentru a înțelege și punctul lor de vedere, apoi compară-l cu al tău, asta dacă nu coincid. Privind din mai multe puncte de vedere vei învăța să devii un om mai corect și mai tolerant.

„Orice om caută ca tovarășul său să-l aprecieze în aceeași măsură în care apreciază el însuși.” Th. Hobbes

Bucură-te de viață astăzi, ziua de ieri a trecut, cea de mâine s-ar putea să nu vină. Viața este imprevizibilă și niciodată nu știi ce aduce minutul următor. Așadar, bucură-te astăzi de darul suprem numit viață.

Citește și: Sfaturi pentru cupluri. Oricine trebuie să le urmeze, pentru armonie în relație

Nu aștepta să treacă timpul și nu-l irosi, spunând că te plictisești. Fiecare clipă a vieții este prețioasă. Profită și experimentează toate lucrurile care te bucură și care îţi aduc fericire astăzi, nu amâna pentru mâine.

Sfaturi pentru o viață fericită  – Trăiește în prezent

„Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi.” Goethe

„Fiindcă nu știi ce te așteaptă mâine, luptă să fii fericit azi.” Omar Khayyam

Bucură-te de familie și de cei dragi. Ei sunt adevărate bucurii pentru noi. Încearcă să-ți imaginezi cât de tragică ar fi viața dacă ei nu ar exista.

Citește și: Cicero, personalitatea care continuă să influențeze omenirea prin maximele lăsate

După ce îți vei imagina asta, cu siguranță vei încerca să fii un om mai bun cu ei, să le acorzi mai mult din timpul tău și să te bucuri de existența lor în viața ta. Apreciază-i acum, degeaba o vei face când ei nu vor mai fi.

„Familia reprezintă raiul într-o lume nemiloasă.” Christopher Lasch

Ignoră-i pe cei care încearcă să te tragă în jos, să-ți năruie visurile, descuranjându-te. Ignoră-i pe aceștia și crede în visul tău. Încearcă să-ți realizezi visul dacă tu crezi în el. Dacă îi vei asculta și vei renunța la el, cu siguranță vei avea remușcări pentru faptul că nici măcar nu ai încercat.

Citește și: Citate ale lui Confucius, care îți pot schimba viața

Dacă vei încerca să-ți atingi visul, chiar dacă vei eșua, vei avea acea liniște sufletească, că măcar ai încercat, ai făcut tot ce se putea și ce ține de tine.

Oferă mereu o vorbă blândă

„Nu descuraja niciodată pe cineva care progresează, indiferent cât de încet o face.” Platon

„Nu te scârbi de speța omenească și nu te descuraja, cu timpul lutul se transformă în marmură.” Pitagora

Învață și nu te da în lături de la a învăța orice când ocazia. La un moment dat în viață, orice îți poate prinde bine. Nimic nu poate fi inutil. Așadar, beneficiază de prezența oamenilor care apar, chiar și în trecere prin viața ta, pentru a învăța ceva nou, pentru a-ți îmbogăți cunoștințele.

Citește și: Martin Luther King, lecții de umanitate

Pe viitor îți va prinde bine, vei vedea. Chiar și cel mai învățat om, tot mai are de învățat câte ceva cât trăiește. Ține cont de sfaturile care ți se oferă și apreciază-le. Nu le considera o ofensă, ci dimpotrivă, fii recunoscător pentru ele. De altfel, se mai spune că un om inteligent nu se va supăra pe cel care-l va sfătui de bine, doar un prost se poate simți ofensat atunci când i se oferă un sfat bun.

Povețe pentru o viață fericită

„Profesorii îți deschid ușa. De intrat trebuie să intri singur.” Proverb chinezesc.

„Nu e nicio rușine să te naști prost, rușine este să mori prost.” Marin Sorescu

Sfaturi care te pot ajuta să treci mai ușor peste un impas

Acestea sunt secretele bătrânului, pe care le-a transmis urmașilor săi prin viu grai și care sunt valabile și astăzi pentru oricine. Acestea au fost susținute și de alți înțelepți renumiți ai lumii, care au transmis aceleași povețe prin intermediul unor maxime și citate, precum cele de mai sus.

 

 

 

Facebook Comments