Home > Diverse > Mezzaluna di Laura, locul ideal pentru pasionații de bucătăria italiană (P)

Mezzaluna di Laura, locul ideal pentru pasionații de bucătăria italiană (P)

///
Comments are Off
Mezzaluna di Laura, locul ideal pentru pasionații de bucătăria italiană (P)

Italia, această țară minunată cu oameni și locuri de poveste, este una dintre destinațiile preferate ale multor turiști din întreaga lume. Italia nu este renumită numai pentru locurile minunate și încărcate de istorie, ci și pentru mâncarea specifică a acestor locuri. Bucătăria italiană se află printre primele locuri în lume ca preferințe, fiind una extrem de variată, bogată, diversă și plină de arome și mirodenii ce satisfac cele mai alese gusturi. Se știe că aici a luat naștere renumita pizza italiană sau pastele, care sunt preparate ce astăzi se consumă la nivel mondial, sub diverse forme, adaptate în funcție de ingredientele și gusturile fiecăruia. Totuși, cine a degustat rețetele italiene originale nu are cum să nu și le amintească și să nu facă diferența. Și pentru că aminteam de Italia, mâncare bună și un vin excelent la care mai adăugăm și o atmosferă destinsă și caldă, trebuie neapărat să vorbim despre restaurantul Mezzaluna di Laura, cu specific italian, din Bucureşti.

Marcus Aurelius spunea că „Omul are nevoie de puține lucruri pentru a fi fericit”, iar printre acele puține lucruri, cu siguranță, se află și mâncarea. O mâncare preparată cu bun gust, cu suflet și implicare, alături de un vin bun, savurate într-un ambient plăcut, poate fi una dintre bucuriile vieții. Precum zicalei „dacă nu merge Mahomed la munte, vine muntele la el”, același lucru putem să-l spunem, despre restaurantul Mezzaluna di Laura, dacă nu merge românul în Italia, vine Italia la el acasă. Mai exact, în centrul Bucureștiului, pe Dorobanților, nr. 61-63.mezzaluna-di-laura-coperta1Restaurantul Mezzaluna di Laura (Semiluna Laurei) este un proiect de suflet al unei familii pasionate de gătit, pentru care gastronomia este o artă ce trebuie să aibă savoare, creativitate și unicitate ca să poată impresiona până și cele mai pretențioase gusturi. Laura Nicoleta și Chef Florin reușesc cu succes să împletească ambientul deosebit, dat de designul, lumina și accesoriile din localul cochet, create de ea, cu gustul unic al mâncării, plin de secrete culinare deținute de el. Chef Florin are o experiență de zeci de ani în cele mai mari bucătării din lume, cât și în restaurantul propriu din Italia. Arta culinară presupune talent, implicare, pasiune pentru bunul gust atât vizual, cât și cel olfactiv, deoarece se spune că omul inteligent se hrănește cu ochii, în primul rând. De aceea, la Mezzaluna di Laura, aspectul este extrem de important, pe lângă conținutul delicios cu care își răsfață clienții. Totul este impecabil, de la alegerea veselei și a paharelor special create, cu un design deosebit pentru a oferi clientului plăcerea de a savura conținutul special ales.mezzaluna-di-laura-interior-gol mezzaluna-di-laura-interiorAtmosfera de aici este una ambientală și extrem de primitoare, iar designul de asemenea cu totul special. Localul Mezzaluna din Laura combină arta culinară cu cea plastică. Restaurantul în sine este o adevărată galerie de artă, având în vedere tablourile alese cu grijă care îmbracă pereții și încântă orice privire.mezzaluna-di-laura-laura-barPoate fi locul ideal pentru a stabili orice tip de întâlnire atât de afaceri, cât și una romantică, pentru a lua micul dejun și a savura aroma cafelei italiene, cât și pentru a organiza un prânz de afaceri sau, de ce nu, pentru a ieși cu perechea dumneavoastră și a petrece o seară memorabilă într-un loc aparte.mezzaluna-di-laura-cafeaMezzaluna di Laura este un restaurant cu meniu mediteraneean, un loc unde se pot satisface o gamă largă de gusturi și exigențe culinare, privind mâncarea italienească autentică, dar care oferă și o selecție deosebită de băuturi, vinuri, aperitive și digestive, cocktail-uri sau fresh-uri. Un digestiv foarte bun este limoncello, care este o combinație între alcool și gustul puternic de lămâie proaspătă, care este făcut chiar de Laura și care se bea în shot-uri, după masă. Prepararea acestei băuturi aromate presupune respectarea anumitor procedee și este un proces îndelungat, începând cu macerarea și urmat de alți pași, pentru a obține această tărie delicioasă cu efect digestiv.mezza_luna_quattroMotto-ul restaurantului este dat de Chef Florin care vă asigură că „Mezzaluna di Laura este locul unde vă veți aminti de mâncare.” Întrucât aici totul este preparat în bucătăria proprie a restaurantului, este locul unde nu veți întâlni ingrediente semipreparate, totul fiind preparat de mâna bucătarului, folosind rețete italiene dar personalizate și pregătite după gustul bucătarului.duo1Scoicile proaspete scăldate în sos tomat, cu usturoi și busuioc, servite cu pâine prăjită sunt delicioase. Gustul lor unic, rafinat și plin de savoare, poate face și cel mai aprig contestatar al lor să le adore.mezzaluna-di-laura-scoici-in-sos-tomatPolpette în sos tomat sunt făcute din carne tocată, cu ceapă și busuioc proaspăt, ce le dă o aromă deosebită, greu de descris în cuvinte. Parmezanul presărat pe deasupra dă un plus de savoare, definitivându-i gustul.mezzaluna-di-laura-polpetteGnocchi sunt foarte gustoase, totul se îmbină atât de bine, încât nu îți dai seama exact ce este, ci simți o savoare cum nu ai mai întâlnit în altă parte, iar Cannelloni cu spanac este o adevărată încântare culinară.mezzaluna-di-laura-cannelloni-cu-spanacOrice desert servit aici este un adevărat răsfăț, are un gust fin, respectă specificul italienesc și este făcut în totalitate în bucătăria de la Mezzaluna di Laura. De asemenea, Tiramisu, care este atât de întâlnit în ultimii ani, aici este special, poartă semnătura unică a bucătarului.mezzaluna-di-laura-desertFiecare seară de joi este specială la Mezzaluna di Laura, deoarece gazdele organizează seri tematice pe gustul tuturor. Vă puteți bucura de muzica live a unor artiști consacrați, puteți cânta alături de ei sau vă puteți invita partenerul la dans, petrecând o seară de neuitat. Aici vă puteți bucura de orice gen de muzică alături de formația Grand Music Events și artiștii: Beatrice Dragnea, care vă va încânta cu acordurile sunetelor de vioară, Beatrice Apostu, artista care s-a remarcat în emisiunile de Talent Show prin vocea sa inconfundabilă, tânărul și talentatul Andrei Popa și Ioana Bălan, care vă pot încânta auzul cu orice gen muzical, de la cel clasic și relaxant la cel de petrecere și voie bună, toți sunt acompaniați la clape de artistul Fane Dragnea.duo2Localul Mezzaluna di Laura vă așteaptă în Dorobanților, nr. 61-63, în fiecare zi, șapte zile din șapte, începând cu ora 8, 30 până la ora 23, însă datorită ospitalității de care dau dovadă gazdele vă puteți bucura și petrece împreună cu prietenii atât cât doriți dumneavoastră, întregul personal stând la dispoziția clientului, chiar și după această oră. Pentru clienții care doresc să organizeze diverse evenimente restrânse, restaurantul și personalul vă stă la dispoziție, adaptându-se la cerințele clienților.

Mai multe informații despre restaurant, servicii și evenimentele pe care le organizează găsiți pe: pagina de facebook a restaurantului Mezzaluna di Laura .

 

Facebook Comments
You may also like
Palatul Parlamentului, simbol românesc, obiectiv turistic
Palatul Parlamentului, simbol românesc cu trei recorduri mondiale
Topul celor mai aglomerate orașe din lume
Topul celor mai aglomerate orașe din lume
Nomasvello
Cum să fii frumoasă indiferent de vârstă. Secretul femeilor veșnic tinere se numește Nomasvello (P)
Premiere din România
România, premiere