Home > Diverse > Topul celor mai aglomerate orașe din lume

Topul celor mai aglomerate orașe din lume

///
Comments are Off
Topul celor mai aglomerate orașe din lume

Pentru a calcula timpul de navigație pierdut în trafic, firma olandeză TomTom, recunoscută ca fiind unul dintre liderii mondiali în sistemele performante de navigație GPS, a făcut un studiu care cuprinde un număr de 295 de orașe din 32 de țări de pe șase continente. Specialiştii au făcut un top al celor mai aglomerate orașe din lume, în care șoferii pierd cel mai mult timp în trafic. Acest top a fost realizat ținând cont de datele statistice din 2015. Ei folosesc o metodologie simplă de calcul al indicelui de ambuteiaj, comparând timpii de deplasare în perioadele de fluiditate maximă a traficului cu cele două vârfuri ale unei zile (dimineața şi seara), iar diferența este exprimată într-un procent ce reprezintă timpul pierdut în trafic.

Bucureştiul, conform acestui top, se clasează pe locul 6, fiind cea mai congestionată capitală din UE. La o primă vedere acest clasament pare nereal, ținând cont că oraşul nostru are cel mai mic număr de locuitori, în comparație cu celelalte orașe. Dar dacă ne uităm la densitatea populației (număr locuitori/km²), observăm cu surprindere că este pe primul loc cu număr de 8.260. De menționat faptul că în calcule nu se ia în considerare numărul oficial strict de locuitori al oraşelor, ci cel al metropolelor (oraşe plus zonele limitrofe şi suburbiile acestora). Se ia așa în considerare pentru că, din diverse motive, toți cei ce stau în jurul oraşelor le tranzitează. Astfel, în funcție de oraş, se poate ajunge să fie luat în calcul un număr mult mai mare. De exemplu, Ciudad de Mexico, care ocupă locul 1 în acest top, are o pupulație de circa 9 milioane de locuitori şi în statistica TomTom apar 20 milioane locuitori, iar Bucureştiul care are oficial peste 1,9 milioane de locuitori, apare cu circa 2,3 milioane locuitori.

În Bucureşti a fost evaluat un timp suplimentar necesar pentru a ajunge la destinaţie, față de un drum considerat liber, cu un indice de ambuteiaj de 43%, care în orele de vârf creşte, dimineața la 83%, iar seara la 87%. De exemplu, pentru un drum care se parcurge în mod normal în 30 minute, sunt necesare 43 de minute.

Iată top 10 al celor mai aglomerate orașe din lume, cu cel mai mare indice de ambuteiaj, alcătuit de cei de la TomTom.

1. Ciudad de Mexico, Mexic, deschide topul celor mai aglomerate orașe din lume, populația luată în calcul este de 20 milioane, densitate a populației 6.000. Are un indice al ambuteiajului de 59%, iar vârful dimineții de 94% şi al serii de 97%. Timpul pierdut în trafic de un şofer într-un an este estimat la 239 ore.

Mexico City, Brazilia

Foto: Ciudad de Mexico

2. Bankok, Thailanda, cu o populație luată în calcul de peste 14 milioane şi o densitate a populației de 5.300. Are indicele 57%, cu vârfuri 85% dimineața şi 114% seara.

Bankok, Tailanda

Foto: Bankok, Tailanda

3. Istanbul, Turcia, populație de 14,6 milioane, densitate 2.532, indice 50% şi vârfuri 62% şi 94%.

Istanbul, Turcia

Foto: stanbul, Turcia

4. Rio de Janeiro , Brazilia, populația peste 12 milioane, densitatea 5.377, indice 47%, vârfuri 66% şi 79%.

Rio de Janeiro

Foto: Rio de Janeiro

5. Moscova, Rusia, populația de 16,8 milioane de locuitori, densitatea 4.58, indicele 44%, vârfuri 71% şi 91%.

Moscova, Rusia

Foto: Moscova, Rusia

6. București, Romania, populația 2,3 milioane de locuitori luați în calcul, densitatea de 8.260, iar indicele de ambuteiaj de 43%, care în orele de vârf creşte, dimineața la 83%, iar seara la 87%. Timpul pierdut de un şofer într-un an este estimat la 196 de ore.

București, România

Foto: București, România

7. Salvador, Brazilia, populație de 3,9 milioane de locuitori, densitate 4.187, indice 43% şi vârfuri 67% şi 73%.

Salvador, Brazilia

Foto: Salvador, Brazilia

8. Recife, Brazilia, populație de 3,7 milioane de locuitori, densitate 7.133, indice 43%, vârfuri 72% şi 75%.

Recife, Brazilia

Foto: Recife, Brazilia

9. Chengdu, China, populație de 10,4 milioane de locuitori, densitate 2.800, indice 41%, vârfuri 73% şi 81%.

Chenngdu, China

Foto: Chenngdu, China

10. Los Angeles, S.U.A, încheie acest top al celor mai aglomerate orașe din lume. Cu o populație 13,1 milioane de locuitori, densitate 3.198, indicele de ambuteiaj 41%, are vârfuri dimineața 60% şi seara 81%. Timpul estimat pirdut de un şofer în trafic într-un an este de 164 ore.

Los Angeles, USA

Foto: Los Angeles, USA

 

 

Sursa foto: alwakeelnews.com

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Palatul Parlamentului, simbol românesc, obiectiv turistic
Palatul Parlamentului, simbol românesc cu trei recorduri mondiale
Mezzaluna di Laura, locul ideal pentru pasionații de bucătăria italiană (P)
Mezzaluna di Laura, locul ideal pentru pasionații de bucătăria italiană (P)
Nomasvello
Cum să fii frumoasă indiferent de vârstă. Secretul femeilor veșnic tinere se numește Nomasvello (P)
Premiere din România
România, premiere