Home > Diverse > Cum să vă faceți ascultate de bărbați

Cum să vă faceți ascultate de bărbați

///
Comments are Off
Cum să vă faceți ascultate de bărbați

Bărbații folosesc un set de reguli speciale pentru a comunica, cel puțin asta susțin cercetătorii. Pentru femei este foarte important să cunoască aceste reguli de care trebuie să țină cont atunci când vor să se facă ascultate de bărbați.

Iată regulile limbajului masculin pe care trebuie să-l cunoaşteți pentru a vă face ascultate de bărbați.

1. Unui bărbat să-i comunicați o singură informație o dată!
Creierul unui bărbat este compartimentat, ca și cum ar fi împărțit în mai multe cămăruțe, fiecare conținând o funcție ce lucrează izolat față de celelalte. De aceea, nu folosiți mai multe piste când discuțați cu un bărbat, comunicați-i un singur lucru o dată, altfel îi va fi greu să se concentreze pe mai multe deodată.

2. Lăsați-i răgaz să vorbească!
Creierul unui bărbat este conectat fie pe ascultare, fie pentru vorbire. Cei mai mulți bărbați nu le pot face simultan pe cele două, de aceea își așteaptă rândul să vorbească. Dați-le răgaz să vorbească și nu-i întrerupeți până când își termină fraza.

3. Când îi ascultați, luați-vă o expresie neutră!
Luați-vă o expresie serioasă când vă vorbește un bărbat și apelați la încurajări din când în când. Bărbații cred că o persoană, care își schimbă expresia feței când ascultă pe cineva, are probabil probleme emoționale sau chiar mentale. Așadar adoptați o expresie neutră.

4. Oferiți-le informații și fapte!
Creierele bărbaților sunt interesate de relația dintre lucruri și sunt organizate pentru sarcini spațiale. Așadar, veniți cu soluții pentru orice problemă, fapte, mărturii şi argumentați-vă opinia.

5. Folosiți vorbirea directă!
De obicei, bărbații vorbesc mai puțin decât femeile și propozițiile lor sunt mai scurte și conțin mai multe fapte, date și soluții. Nu faceți aluzii și deducții, ci spuneți ce aveți de spus, atacând direct subiectul.

Respectând aceste reguli vă veți face mult mai bine ascultate de bărbați, atunci când vă aflați într-o relație de comunicare.

 

 

 

Sursa: Abilități de comunicare
Allan &Barbara Pease, Curtea Veche, 2013

 

 

 


 

Facebook Comments
You may also like
Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă
Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă
bărbați
Topul celor zece țări cu cei mai frumoși bărbați din lume
Tipologii de bărbați de care să te ferești
Tipologii de bărbați de care să te ferești
Ce informații vă relevă lungimea degetului mic
Ce informații vă relevă lungimea degetului mic