Home > Știați că? > Fructele

Fructele

///
Comments are Off
  • Carambola se mai numește și ”fructul stea” şi provine din sud-estul Asiei. Este un fruct foarte gustos, dulce-acrișor, ușor zemos, are culoarea verde, iar când devine copt este galben-auriu. Este o sursă foarte bună de vitamina C și indicat în cazul celor care nu au poftă de mâncare și are acțiune antioxidantă și antimicrobiană. Tăiat are o formă foarte frumoasă de stea, de unde și denumirea de ”fruct stea” și poate fi folosit cu succes la decorarea deserturilor sau a salatelor de fructe. Pentru a fi protejat de insecte și păsări, fructul trebuie învelit în hârtie până la cultivare.
  • Cel mai mare fruct din lume se numește Jackfruit, arborele numindu-se Jackfruit tree (copacul fructului lui Jack) și este considerat copacul cu cele mai mari fructe din lume. Fructele pot ajunge până la 35 kg și un diametru de 50 cm. Are un gust asemănător cu al ananasului, dar este mai dulce și mai puțin zemos. Este cultivat în sudul și sud-esul Asiei. În India este cultivat de peste 3000 de ani, iar numele de Jackfruit a fost dat după numele unui botanist de origine scoțiană, care a trăit și a lucrat în India și Malaesia, William Jack.

199

  • Există un fruct miracol. Are forma unei măceșe cu un sâmbure. Este originar din Africa și denumirea lui se datorează faptului că acesta conține o substanță care modifică percepția gustului, astfel încât, dacă vei consuma fructul miracol înainte de a consuma lămâie, nu vei mai simții gustul acru al lămâii, aceasta ți se va părea dulce. Din acest fruct se fac diverși substituenți ai zahărului.

640px-MiracleBerry.jpg2

  • Cele mai răspândite citrice la nivel mondial sunt portocalele, prin arealul de cultură, iar cele mai consumate sunt lămâile. Originea portocalelor este in sudul Asiei și au fost aduse în Europa de italieni și portughezi în sec. al XV-lea. Sunt o importantă sursă de vitamine, C, A, calciu și fier și conține antioxidanți care reduc efectele îmbătrânirii.
  • Pomelo este cel mai mare dintre citrice. Este originar din Asia de sud-est. Chinezii cred că acest fruct îi apără de rele și cultivarea sa în această țară datează din anul 100 î.H. Pomelo stă la baza formării grepfrutului, prin combinarea cu portocalul.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și salva copiii
Povestea tragică a unei mame care a ales să fie considerată cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și întreține copiii
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat la World Trade Center sau cu Prințesa Diana
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat cu Prințesa Diana sau la World Trade Center
Curiozități despre orașul Pompei, înghițit de erupția vulcanului Vezuviu
Curiozități despre orașul Pompei, acoperit de erupția vulcanului Vezuviu
Minunile lumii antice
Cele 7 minuni ale lumii antice