Home > Rețete culinare > Înghețată de casă

Înghețată de casă

///
Comments are Off
Înghețată de casă

În plin sezon estival, înghețata de casă se numără printre deserturile cele mai căutate. Este răcoroasă în zilele toride de vară și o puteți prepara chiar dumneavoastră dacă aveți la îndemână niște fructe pe care, fie le combinați, fie le folosiți separat, obținând un suc din ele, în funcție de preferințele fiecăruia. Respectând următoarea rețetă veți obține o înghețată de casă naturală, delicioasă și fără conservanți sau alți aditivi.

Ingrediente:

  • 300 gr zahăr;
  • 300 ml suc de diferite fructe;
  • 400 ml apă;
  • 200 g frișcă.

Sucul de fructe se amestecă cu zahărul și apa într-un vas și apoi se pune la foc mic. Amestecați ușor și continuu, iar după ce zahărul s-a topit se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit. Amestecați această compoziție cu frișca și și apoi turnați-o într-un recipient pentru înghețată. Așezați-o în congelator, iar după aproximativ o oră o puteți consuma. O puteți combina cu fructe proaspete și frișcă sau diverse topinguri.

 

Poftă bună la înghețată de casă!

 

 

Facebook Comments
You may also like
baclavaua
Baclavaua, cel mai renumit desert turcesc
mere coapte
Mere coapte la cuptor
Dulceață de pepene galben
Dulceață de pepene galben
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă