Home > Rețete culinare > Dulceața de trandafiri, un deliciu regesc

Dulceața de trandafiri, un deliciu regesc

///
Comments are Off
dulceața de trandafiri

Dulceața de trandafiri este o delicatesă, datorită faptului că este foarte fină şi parfumată. Este un desert ce face parte din „cămara bunicii”, care în anumite perioade istorice era nelipsit de pe farfuria cu care se serveau musafirii. Dulceața de trandafiri poate fi preparată de oricine, pe toată perioada sezonului estival, cât timp trandafirii sunt înfloriți.

Iată rețeta:

Ingrediente:

  • 1,5 kg de zahăr;
  • 350 grame petale de trandafiri de dulceață;
  • 1 pachet sare de lămâie.

Mod de preparare

Se aleg petalele de la florile de trandafir, care trebuie să fie proaspăt culese, să nu fie strivite sau veștede. Trebuie alese petală cu petală, iar capătul alb al petalelor se taie cu o forfecuță. Se freacă petalele cu sare de lămâie, fără a se strivi petalele. Se pregătește în felul acesta o cantitate de 200 grame (un pahar de petale presate bine). Restul petalelor se curăță de capătul alb, se fierb într-un litru de apă și se strecoară prin tifon.

Din 750 ml din această apă și 1,5 kg zahăr se prepară un sirop ce se fierbe timp de 15 minute și se adaugă petalele frecate cu sare de lămâie până ce dulceața se leagă bine. Se lasă să se răcorească şi se toarnă în borcane care se închid ermetic.

Poftă bună!

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
Desert rapid. Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă
Savarină cu pesmet
Flan de ciocolată
Flan de ciocolată