Home > Rețete culinare > Flan de ciocolată

Flan de ciocolată

///
Comments are Off
Flan de ciocolată

Flan de ciocolată este un desert ușor de făcut acasă, foarte gustos și care nu necesită multă îndemânare. De asemenea, pentru prepararea lui nu sunt necesare prea multe ingrediente și nici mult timp.

Ingrediente:

  • 1 l lapte;
  • 8 ouă;
  • 350 g zahăr (150 g pentru compoziție și 200 g pentru caramel);
  • 1 ciocolată neagră;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 lingură extract de vanilie.

Mod de preparare

Zahărul (cele 200 g) pentru caramel se topește într-o cratiță care să se poată băga la cuptor. În momentul în care s-a colorat uniform, adică s-a caramelizat, se ia de pe foc și se înclină cratița cu grijă pentru a se tapeta cu caramel toate laturile, apoi se lasă să se răcească, timp în care se face crema.

Pentru cremă  se bat ouăle cu zahărul și vanilia într-un vas, până când se topește zahărul, după care se adaugă cacaoa și ciocolata topită. Aceasta se topește la bain marie, amestecând tot timpul. Laptele se încălzește, dar nu se fierbe, se adaugă treptat și se bat împreună până ce se omogenizează.

Acest amestec se toarnă în cratița tapetată cu caramel, apoi se dă la cuptor la foc foarte mic (circa 120 grade) pentru 30 de minute. După ce trece timpul și se scoate se lasă să se răcească, apoi se întoarce pe un platou cu grijă. Se servește foarte rece!

Poftă buna!

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
Desert rapid. Cupe cu ciocolată și înghețată de vanilie
dulceața de trandafiri
Dulceața de trandafiri, un deliciu regesc
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă
Savarină cu pesmet