Home > Diverse > Lampa cu sare de Himalaya, beneficii despre care nu știai

Lampa cu sare de Himalaya, beneficii despre care nu știai

///
Comments are Off
Ce beneficii au lămpile cu sare de Himalaya

Lampa cu sare de Himalaya nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Aceste lămpi au beneficii reale asupra sănătății.

Lampa cu sare de Himalaya, beneficii

Lămpile cu sare de Himalaya sunt foarte populare în rândul remediilor holistice. Printre beneficiile lor se includ capacitatea de a reduce stresul și anxietatea, tratarea alergiilor și a astmului, purificarea aerului din încăpere și neutralizarea radiațiilor electromagnetice.

citește și: Utlizări mai puțin cunoscute pe care le are sarea. Nici nu te gândeai cât de utilă poate să fie

În plus, lămpile cu sare de Himalaya înfrumusețează decorul camerelor în care sunt așezate.

Ce este sarea de Himalaya

Se crede că sarea de Himalaya este cea mai veche sare, compusă din rămășițele uscate ale mărilor ce datează de la crearea Pământului, scrie curiousmind.com.

Sarea de Himalaya este considerată cea mai pură sare din lume. Ea se află sub diverse forme, cum ar fi pietre din sare sau cristale și își are originea în zona Pakistanului, în apropierea munților Himalaya. Conține minerale precum calciu, potasiu, magneziu, cupru, oxid de fier, de unde și culoare rozalie.

Ce beneficii are această sare

Pe lângă întrebuințarea sa culinară, sarea de Himalaya are și numeroase proprietăți terapeutice și nutriționale, scrie aceeași sursă. Ea conține minerale esențiale care normalizează funcțiile metabolice și PH-ul corpului, ajutând la circulația și creșterea fluxului de energie din organism.

citește și: Riscuri la care te expui când consumi multă sare

Dacă pe vremuri oamenii care trăiau în Himalaya foloseau această sare pentru conservarea cărnii și a peștelui, astăzi este  folosită pentru beneficiile pe care le aduce sănătății.

Reducerea poluării, produse de undele electromagnetice ale celularelor sau televizoarelor, dar și a tuturor aparaturilor electronice, este o altă calitate al acestor lămpi cu sare.

În plus, se crede că lampa cu sare de Himalaya ajută la reducerea anxietății și a stresului, dar și la atenuarea simptomelor produse de afecțiunile sezoniere. De asemenea, aceste lămpi sunt benefice în reducerea simptomelor de astm, alergii și alte boli, susține aceeași sursă.

Lampa cu sare de Himalaya, purifică aerul

Lămpile cu sare de Himalaya eliberează în aer ioni negativi care stimulează reacția biochimică din organism și ridică nivelurile de serotonină. (un neuro-transmițător responsabil pentru sentimentele de fericire și bunăstare). Ajută la reducerea simptomelor de anxietate și depresie și ajută la creșterea energiei. De asemenea, conferă un somn liniștit și odihnitor, în plus culoarea roz-portocalie a lămpii conferă un efect de relaxare și calm.

citește și: Sarea și nămolul din Marea Moartă, miraculoase pentru sănătate (P)

Purifică aerul, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care oamenii le folosesc. Datorită proprietăților naturale, de a atrage vaporii de apă. Atrag și poluanții din aer, precum bacteriile, și alergenii care rămân blocați în sarea încălzită, în timp ce apa se evaporă, lăsând în casă un aer mai purificat.

Este bine ca persoanele care suferă de astm sau alergii să folosească lămpi cu sare de Himalaya. Acestea ajută pentru a avea o respirație mai ușoară. Multe studii au confirmat beneficiile terapiei cu săruri în ceea ce privește atenuarea acestor afecțiuni.

Alte beneficii

Expunerea la radiații electromagnetice este cauza provocării unor consecințe severe pe termen lung, cum ar fi un sistem imunitar slăbit, oboseală și stres. Mai mult, studiile arată că expunerea frecventă la radiații poate provoca diferite forme de cancer. Totodată, poate contribui la apariția de demență, boala Alzheimer și alte boli. 

citește și: Principii nutritive necesare unui organism sănătos

Lămpile cu sare naturală produc ioni negativi și ajută la neutralizarea ionilor pozitivi. Astfel, o balanță între ionizarea negativă și pozitivă din aer promovează o stare mai bună de sănătate. De asemenea, relaxează mintea și reduce infecțiile produse pe cale aeriană.

 

 

sursa: curiousmind.com

 
 

 

Facebook Comments
You may also like
Lentilele de contact, mituri demontate despre purtarea lor
Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a te menține în formă. Concluzia cercetătorilor în urma unui studiu
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a reduce riscul decesului timpuriu. Cercetătorii demontează mitul celor 10 mii de pași pe zi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ