Home > Diverse > Pretty Woman (Frumușica), secrete din culisele unuia dintre cele mai vizionate filme

Pretty Woman (Frumușica), secrete din culisele unuia dintre cele mai vizionate filme

///
Comments are Off
Pretty Woman

Pretty Woman (Frumușica) a fost unul dintre cele mai vizionate filme din anii ’90. Însă, în spatele acestuia se ascund numeroase secrete pe care cu siguranță nu multă lume le știe.

Filmul original nu era gândit ca o comedie romantică

Astăzi, Pretty Woman (Fumușica) este cunoscut ca o comedie romantică clasică, pe care am savurat-o cu toții. Cu toate acestea, inițial a fost gândit ca o poveste întunecată, cu mesaj de avertizare, legat de exploatarea sexuală și consumul de droguri. În scenariu, Vivian era o femeie de moravuri ușoare, iar Edward i-a plătit 3.000 de dolari pentru a petrece săptămâna cu el. Din fericire, când drepturile asupra filmului au fost vândute către Disney, președintele său Jeffrey Katzenberg a insistat ca filmul să fie rescris și se pare că acest lucru s-a dovedit a fi o alegere foarte bună.

Julia Roberts, contestată pentru acest rol

Julia Roberts a fost inițial distribuită ca Vivian în Pretty Woman (Frumușica). Cu toate acestea, când Disney a preluat filmul, cei mai mulți dintre cei implicați în producție erau împotriva lui Roberts, deoarece era o actriță necunoscută la acel moment. Frumoasa roșcată a trebuit să fie audiată a doua oară de noul regizor, Garry Marshall.

Alte actrițe pe lista acestui rol al lui Vivian

Deși, este greu de imaginat că Vivian ar fi putut fi interpretată de altcineva în afară de Julia Roberts, mai multe actrițe, printre care Molly Ringwald, Diane Lane, Daryl Hannah și Michelle Pfeiffer, au fost propuse pentru rol, înaintea lui Roberts.

Richard Gere a refuzat rolul de mai multe ori

Se părea că Richard Gere era predestinat rolului lui Edward Lewis, dar inițial, actorul a refuzat oferta, nu o dată, ci de mai multe ori, crezând că rolul era fad și nu avea personalitate. Totuși, în cele din urmă s-a râzgândit.

Chimia dintre Julia si Richard l-a convins pe actor

Totul s-a întâmplat datorită Juliei Roberts. Pentru a-l convinge pe Gere să accepte rolul, Roberts a plecat la New York, pentru a vorbi cu el. În timp ce stăteau de vorbă, Gere a fost sunat de producător pentru a afla răspunsul. „Vă rog să spuneți da”, au fost cuvintele Juliei, care se pare că l-au convins instant pe marele actor, care a acceptat rolul.

Afișul înșelător

O putem vedea clar pe Julia Roberts pe afișul clasic Pretty Woman, dar în fotografie nu este corpul ei, acesta aparținând lui Shelley Michelle, care a pozat pentru afiș, dar imaginea a fost editată, iar capul lui Roberts a fost apoi suprapus peste corpul lui Michelle. Un alt lucru care s-ar putea să vă fi trecut neobservat este și părul lui Richard Gere. În film, părul lui este grizonant, dar pe afiș, este negru.

citește și: Elvis Presley, o legendă unică. Lucruri mai puțin știute despre regele rock ‘n roll

Secretul din spatele acelui râs perfect

Scena în care Julia Roberts râdea isteric pe podeaua camerei de hotel a lui Edward, nu era doar o interpretare uimitoare. În afara camerei, echipajul gâdila, de fapt, picioarele lui Roberts. Deci, râsul a fost 100% autentic.

O scenă fără scripturi, dar clasică

Vă mai amintiți scena clasică în care Edward i-a arătat lui Vivian colierul cu diamante, pe care urma să-l poarte la operă și a închis în glumă cutia? De fapt, Gere a improvizat închiderea rapidă, iar reacția Juliei Roberts a fost atât de naturală și de plăcută încât regizorul a decis să o introducă în ultima scenă.

Colierul cu diamante a valorat 250.000 de dolari

Colierul cu diamante, pe care Edward i l-a dat lui Vivian, nu a fost o recuzită. A fost un colier cu diamante propriu-zis, în valoare de 250.000 de dolari, împrumutat de la un magazin de bijuterii. Datorită valorii sale ridicate, bijutierul a insistat să trimită un paznic la platou pentru a-l supraveghea.

Jacheta roșie a lui Vivian a fost cumpărată de pe stradă

Imaginea lui Vivian a devenit memorabilă din cauza fustei-mini, cizmelor înalte și a gecii sale roșii. Dar, când echipajul a ajuns pe stradă pentru a filma scena, nu au avut jacheta menționată în scenariu. Așadar, au trebuit să ia unul din mulțime și au găsit o fată care purta o jachetă roșie, care le plăcea și pe care au cumpărat-o cu 30 de dolari.

Croissantul magic

În Pretty Woman (Frumușica), o greșeală s-a întâmplat, atunci când Vivian mânca un croissant în timp ce stătea de vorbă cu Edward. Camera de filmat l-a surprins pe Edward apoi a revenit la Vivian, doar că de această dată, croissantul ei a fost înlocuit cu o clătită. Dar cu siguranță numai cei cu o privire foarte ascuțită au sesizat asta.

Prima scenă de dragoste

Au existat mai multe scene intime în film, iar Julia Roberts nu s-a simțit deloc în largul său în timp ce le filma. În prima scenă de dragoste, pe care a interpretat-o ​​cu Richard Gere, a fost atât de nervoasă, încât a izbucnit în plâns. Regizorul Marshall a trebuit să se urce în pat lângă cei doi pentru a o mângâia în timp ce i s-a administrat loțiune pentru a-i ameliora pielea iritată și roșie.

 Filmul Pretty Woman (Frumusica) a fost inițial numit „3000”

Scenariul original a fost numit „3000”, făcând referire la taxa pe care Edward i-a plătit-o lui Vivian. Dar, în timpul testării, titlul s-a dovedit a fi prea confuz pentru public, așa că l-au schimbat în Pretty Woman (Frumușica).

Noul nume „Pretty Woman” a provenit de la o melodie

S-ar putea să vă surprindă să auziți că numele Pretty Woman provine de la o piesă celebră, „Oh, Pretty Woman”, cântată de Roy Orbison. Odată ce filmul a obținut drepturile de utilizare a piesei, producătorii au decis să schimbe titlul. Și ce titlu ar fi mai bun, decât Pretty Woman?

Marea și uriașă greșeală realizată de Porsche și Ferrari

În film, Edward este un burlac bogat care duce o viață fastuoasă. Dar, de ce a condus un Lotus destul de modest? Se pare că producătorii și-au dorit ca el să conducă un Porsche sau Ferrari, dar niciuna dintre companiile auto nu a fost de acord să ofere o mașină în filmul care conținea teme pentru adulți. În cele din urmă, Lotus a obținut contractul, iar vânzările lor s-au triplat după apariția filmului. Cu siguranță că Porsche și Ferrari trebuie să fi regretat alegerea lor.

Ce coincidență

Opera la care Edward a dus-o pe Vivian a fost o operă italiană numită La Traviata. Unde era vorba despre un om bogat care s-a îndrăgostit de o femeie de moravuri ușoare, aproape în mod identic cu ceea ce s-a întâmplat în Pretty Woman. Opera, însă, s-a încheiat tragic, cu moartea doamnei în brațele iubitului ei.

Scena preferată a Juliei Roberts

Întrebată care este scena ei preferată a filmului, Julia Roberts a spus că a fost cea în care a condus mașina lui Edward pe Hollywood Boulevard. De asemenea, a recunoscut că nu știa să conducă foarte bine pe atunci. Cu toate acestea, regizorul a avut încredere în ea. Destul de amuzant, dar Roberts a condus atât de repede încât cameramanii au reușit cu greu să țină pasul cu ea.

Scena preferată a lui Richard Gere

În ceea ce-l privește pe Richard Gere, el a spus că scena lui preferată a fost când Roberts trebuia să meargă pe tocuri. „A fost distractiv să-i urmăresc mersul în cizmele înalte și în costumele de femeie ușoară. A fost distractiv pentru toată lumea”, a spus Gere.

Un film cu încasări enorme

Filmul Pretty Woman a vândut în jur de 42,1 milioane de bilete. Rămâne, până în prezent, cel mai încasat film Disney. De obicei, atunci când un film are priză atât de mare la public, te poți aștepta întotdeauna la o continuare în următorii ani. Dar, nu a fost valabil și în cazul acestui film.

 

 

sursa : alphacute.com

sursa foto:ustoday.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și salva copiii
Povestea tragică a unei mame care a ales să fie considerată cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și întreține copiii
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat la World Trade Center sau cu Prințesa Diana
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat cu Prințesa Diana sau la World Trade Center
Curiozități despre orașul Pompei, înghițit de erupția vulcanului Vezuviu
Curiozități despre orașul Pompei, acoperit de erupția vulcanului Vezuviu
Ștefan Bănică, despre filmul Liceenii
Ștefan Bănică, declarații despre continuarea filmului Liceenii: ‘Iar acum toată lumea mă sună să mă întrebe dacă e adevărat’